Share
Ultima zi în care firmele pot accesa programul Rabla

Ultima zi în care firmele pot accesa programul Rabla

Astăzi este ultima zi în care persoanele juridice se pot înscrie în programul Rabla cu cele două componente ale sale, Clasic şi Plus.

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că astăzi este ultima zi în care companiile care doresc să achiziționeze mașini noi se pot înscrie în programele Rabla Clasic şi Rabla Plus.

Ediția din 2020 a programului Rabla Clasic a început pe 17 martie, și a avut un buget de 405 milioane de lei, cel mai mare de la implementarea acestui program în România. În baza acestie sume oficialii AFM estimează că pot fi achiziționate circa 60.000 de mașini noi, cel mai ridicat număr din ultimii 15 ani.

Totodată, componenta Rabla Plus a demarat o săptămână mai târziu și a permis doritorilor să cumpere mașini 100% electrice sau hibride. Pentru prima dată în istoria sa, programul Rabla Plus a permis achiziţia de motociclete electrice.

De la prima sa ediție, programul Rabla a dus la scoaterea din uz a cel puţin 600.000 de autovehicule, iar circa 550.000 de mașini noi au putut fi achiziționate. Din nefericire, AFM nu a făcut publice și datele concrete ale evoluției programului din acest an. Prin urmare, nu există, în prezent, o statistică publică a numărului de mașini achiziționate prin segmentele Clasic și Plus ale programului, cu atât mai puțin o detaliere exactă pe mărci și modele.

Citește și:

Leave a Comment