Share
Oradea va avea un pasaj suprateran către autostrada Transilvania

Oradea va avea un pasaj suprateran către autostrada Transilvania

Oradea va fi legată de autostrada Transilvania și de drumul expres către Arad printr-un pasaj suprateran în valoare de 7 milioane de euro.

Florin Birta, primarul municipiului Oradea, a anunțat că proiectul pasajului suprateran care va lega orașul de autostrada Transilvania și de drumul expres către Arad va costa circa șapte milioane de euro, fără TVA.

„Lucrăm acum la reactualizarea studiului de fezabilitate a Drumului expres Oradea-Arad care va lega cele două autostrăzi principale ale României. Pentru a nu ajunge în situaţia altor oraşe din ţară care atunci când a trecut autostrada pe lângă ele nu au reuşit să se conecteze la ea, noi venim cu acest proiect al pasajului pe strada Meşteşugarilor, stradă care va fi una dintre principalele porţi de intrare în oraş din legătura cu autostrada Transilvania şi cu drumul expres”, a declarat Florin Birta.

Drumul de legătură va avea o lungime de 940 m, exceptând giraţiile de la cele două capete. Pe o lungime de 300 de metri se va construi un viaduct care va trece peste şoseaua de centură a municipiului, peste linia de cale ferată Oradea – Arad şi, dincolo de aceasta, peste strada Corneliu Baba.

Strada Meşteşugarilor va deveni stradă cu patru benzi, câte două pe sens, pornind de la baza pasajului şi până la legătura cu Calea Aradului.

Copnform lui Florin Birta, finanţarea proiectului va fi asigurată prin buget local, dar se va căuta și o soluţie de accesare de fonduri europene sau guvernamentale.

Leave a Comment