Share
Mercedes-Benz cumpără acțiuni Aston Martin. Colaborarea dintre companii se extinde

Mercedes-Benz cumpără acțiuni Aston Martin. Colaborarea dintre companii se extinde

Mercedes-Benz, divizia de vehicule premium a grupului german Daimler AG, a anunţat că îşi va majora gradual, până la 20%, participaţia deţinută la Aston Martin.

Conform oficialilor germani, tranzacția se va încheia în 2023, în acel moment Daimler AG ajungând la o cotă de 20% din acțiunile Aston Martin Lagonda Global Holdings PLC, companie controlată de miliardarul canadian Lawrence Sheldon Strulovitch, mai cunoscut drept Lawrence S. Stroll.

Odată cu majorarea participației la producătorul britanic de maşini de lux, care se confruntă cu dificultăţi financiare, Daimler va accelera și cooperarea cu firma britanică la nivel tehnic. Acesta va avea acces la următoarea generaţie a sistemelor hibride şi electrice de propulsie ale Mercedes-Benz, dar și la alte componente auto.

Lawrence Stroll, artizanul afacerii Daimler – Aston Martin

Deloc surprinzătoare pentru cei care au urmărit ultimele mutări din industria auto, colaborarea tot mai strânsă dintre grupul german Daimler și Aston Martin are loc după ce Lawrence Stroll, președintele Aston Martin Lagonda Global Holdings PLC, l-a numit în funcția de CEO pe Tobias Moers, fost CEO al diviziei sportive Mercedes-AMG din grupul Daimler.

Faptul că după preluarea funcției de CEO de către Tobias Moers legăturile dintre cele două companii devin chiar mai strânse dovedește nu doar că germanii nu au fost deranjați de dezertarea unui șef al unei divizii a grupului, ci chiar că mutarea fostului șef Mercedes-AMG la Aston Martin a făcut parte dintr-o strategie mai amplă pusă la punct de Lawrence Stroll și de șefii Daimler.

Este demn de mențiomnat și că Daimler și marca britanică au început o colaborare încă din 2013, atunci când germanii au preluat o participaţie de 5% în compania din Marea Britanie.

În trimestrul trei din acest an, Aston Martin a raportat pierderi înainte de taxe de 32 milioane de euro, faţă de un profit de 47 milioane de euro în perioada similară din 2019.

Lawrence Stroll este un miliardar canadian, mare colecționar de mașini Ferrari, care controlează atât producătorul britanic de mașini de lux, cât și echipa de Formula 1 Racing Point la care este pilot chiar fiul său, Lance Stroll.

Citește și:

Leave a Comment