Share
Iată cât costă serviciul de internet Starlink al lui Elon Musk

Iată cât costă serviciul de internet Starlink al lui Elon Musk

Reuters a intrat în posesia unor documente trimise de angajații SpaceX către potențiali clienți în care era menționat prețul serviciului Starlink.

Conform agenției Reuters, în ultima perioadă mai multe persoane din state americane precum Washington, Wisconsin și Idaho au primit invitația de a testa sistemul de internet Starlink. Cum invitația menționa și un cost, iar titlul ei era „Better Than Nothing Beta” („Mai bine decât nimic”), mulți au ignorat mesajul, însă există și persoane interesate de serviciu.

SpaceX oferă serviciul său de internet prin satelit Starlink, în varianta de test, pentru 99 de dolari pe lună, sumă la care se adaugă costul de 499 USD pentru echipamentele necesare conectării. Aceste costuri mari vizează, deocamdată, perioada de test și clienții care, aflați în zone foarte retrase, nu pot beneficia de internet decât prin satelit.

„După cum puteți vedea din titlu, încercăm să vă reducem așteptările inițiale. În următoarele câteva luni trebuie să vă așteptați la o viteză a datelor care variază de la 50 Mb/s la 150 Mb/s și la o latență de la 20 ms la 40 ms, pe măsură ce îmbunătățim sistemul Starlink”, menționează documentul trimis de SpaceX potențialilor clienți.

„Vor exista și scurte perioade fără conectivitate”, au adăugat oficialii SpaceX.

În aceste condiții, cu un cost major al serviciului și cu viteze reduse este puțin probabil ca Starlink să atragă clienți, însă este cert că oferta actuală este doar temporară și țintește strict persoanele care au neapărată nevoie de internet deși locuiesc în zone foarte retrase. De altfel, un oficial SpaceX a declarat pentru Reuters că servicul de internet de bandă largă prin satelit va fi complet funcțional doar peste mai mulți ani.

Unul dintre cei care au primit mesajul SpaceX și care a mărturisit asta celor de la Reuters a menționat că, după testare, există și posibilitatea de a trimite kit-ul Starlink înapoi firmei SpaceX care va returna 75% din suma plătită pentru serviciu.

Până acum, o școală rurală din Texas și tribul indian Hoh de pe coasta Pacificului au fost primii primele entități care au testat servicul, dar gratuit.

Citește și:

Leave a Comment