Share

De mâine, la București încetează activitatea din școli și licee. Atenție, masca devine obligatorie în toate spaţiile publice

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Ţipişcă, a anunțat că de marţi, 20 octombrie, școlile și liceele din București, precum și cinematografele, sălile de spectacole și restaurantele se închid.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis ca de marţi să fie suspendată activitatea didactică faţă în faţă la școli și licee. Totodată, s-a instituit obligaţia purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice.

„A fost interzisă activitatea în cinematografe, în săli de spectacole. (…) A fost interzisă activitatea în interiorul restaurantelor, dar păstrată pe terase, în exterior. (…) A fost interzisă activitatea operatorilor economici licenţiaţi pentru jocuri de noroc”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Prefecturii.

Activitatea din restaurantele și barurile hotelurilor și pensiunilor va fi menținută doar pentru clienții cazaţi în aceste unităţi.

Ca urmare a unei rate a incidenței cazurilor de coronavirus de 3,02 / 1.000 de locuitori ieri și de 3,19 / 1.000 de locuitori, astăzi, „Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a venit cu un set de propuneri care au fost puse în discuţie şi supuse aprobării Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. În aplicarea hotărârii de Guvern nr. 856 pe 2020, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât că, începând cu ora 0.00, dindata de 20 octombrie 2020, să fie suspendată activitatea didactică pentru toate instituţiile şi unităţile de învăţământ, inclusiv creşe şi universităţi. Ne referim la activitatea didactică desfăşurată faţă în faţă. A fost interzisă activitatea în cinematografe, în săli de spectacole, evident. S-a instituit obligaţia purtării măştii în toate spaţiile publice. Ne referim la adulți şi la copiii care au împlinit vârsta de 5 ani. Masca va fi purtată corespunzător, fiind acoperite nasul şi gura”, a explicat Mariana Stancu-Ţipişcă.

Deciziile CMBSU încep să-şi producă efectele juridice de marţi, de la ora 0,00.

Potrivit H.G. nr. 856 din 14 octombrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, constatarea încadrării în limitele de incidenţă cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în vederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite se realizează în maximum 48 de ore de la atingerea acestora, prin hotărâre a comitetului judeţean/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, pe baza analizelor prezentate de direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, iar măsurile se aplică pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

Ministrul Educației estimase de ieri stoparea activității din școli

Ieri, pe 18 octombrie, Monica Anisie, ministrul Educației, declara că „probabil, de marţi vor fi suspendate cursurile faţă în faţă (n.n. – în București), însă activităţile didactice vor continua în sistem online. Aş vrea să fac un apel către toată lumea să respecte normele de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor, pentru că deja rata e din ce în ce mai mare”.

Citește și:

Leave a Comment