Share
Situația din Europa se agravează. Comisarul european pentru sănătate vorbește despre pericolul unei izolări generalizate

Situația din Europa se agravează. Comisarul european pentru sănătate vorbește despre pericolul unei izolări generalizate

În contextul unui număr al cazurilor de coronavirus în creștere accelerată și constantă comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, a solicitat statelor membre UE să facă tot ce este necesar pentru a evita o izolare generalizată.

„Primul meu mesaj către statele membre este unul de urgenţă. Nu mai avem timp. Toată lumea trebuie să facă ceea ce este necesar pentru a evita efectele devastatoare din punct de vedere social, economic şi sanitar al unei izolări generalizate”, a declarat astăzi comisarul european pentru sănătate.

Comisarul european Stella Kyriakides a exprimat „o mare îngrijorare” faţă de „creşterea din ce în ce mai rapidă a ratei de infectare în întreaga UE”, mai ales creşterea numărului de spitalizări, a cazurilor severe şi deceselor.

OMS consideră evoluția pandemiei în Europa „foarte preocupantă”

Biroul european al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a anunțat astăzi că evoluţia pandemiei este „foarte preocupantă”.

„Numărul de cazuri zilnice creşte, spitalizările, de asemenea. COVID-19 este de acum cea de-a cincea cauză de deces, iar pragul de 1.000 de decese zilnice a fost atins”, a afirmat Hans Kluge, directorul OMS pentru Europa al OMS.

„Dacă înregistrăm de două până la de trei ori mai multe cazuri zilnice în comparaţie cu vârful lui aprilie, observăm totuşi de cinci ori mai puţine decese”, a subliniat Kluge.

Diferența se explică printr-o strategie de depistare mai completă decât în primăvară şi un număr mai ridicat de cazuri la tineri şi la persoane mai puţin vulnerabile.

Totuși, OMS avertizează citând unele estimări că niveluri de mortalitate de patru până la cinci ori mai mari decât cele din aprilie s-ar putea produce „până în ianuarie”, dacă sunt aplicate „strategii prelungite de relaxare” a restricţiilor.

În același timp, o izolare generalizată ar crea o situație nesustenabilă. „Nu putem avea pe termen nedeterminat o izolare ca cea din martie, care a fost o încetare a activităţii. Presiunea şi pagubele colaterale asupra oamenilor ar fi prea ridicate”, a explicat Hans Kluge.

Leave a Comment