Share
Apple a lansat iPhone 12 cu 5G, dar multe rețelele de telefonie nu sunt încă pregărite

Apple a lansat iPhone 12 cu 5G, dar multe rețelele de telefonie nu sunt încă pregărite

Compania americană Apple a lansat aseară noul iPhone 12 cu tehnologie 5G, dar și HomePod Mini, un difuzor inteligent.

Apple a prezentat aseară noua generație de telefoane inteligente iPhone 12, cu conectivitate 5G. Noul smartphone are un ecran de 6,1 inch și, pe piața americană, va avea un preț de 799 de dolari, în timp ce versiunea „Mini” are ecran de 5,4 inch și va costa „doar” 699 de dolari.

Pe lângă aceste două versiuni, noul iPhone 12 va putea fi comandat și în variantele „Pro”, cu trei camere și un nou senzor «lidar» 3D, care are un preț de bază de 999 USD și „Pro Max” care costă minimnum 1.099 USD.

Citește și:
Apple Watch, mai vândut decât întreaga producție a industriei elvețiene de ceasuri

Având tehnologie 5G, noul iPhone 12 va oferi utilizatorilor o creștere importantă a vitezei, însă aceasta va depinde în mare măsură de locul în care aceștia se află și de operatorul pe care îl folosesc. Tocmai de aceea unii analiști consideră că Apple și-ar putea dezamăgi clienții care, din cauza lipsei unor rețele modernizate și performante, vor beneficia doar o creștere modestă a vitezei.

Noile dispozitive Apple vor ajunge la clienți cu aproximativ o lună mai târziu decât aceștia sunt obișnuiți. De exemplu, precomenzile pentru iPhone 12 și iPhone 12 Pro din Statele Unite, Marea Britanie sau China încep pe 16 octombrie, iar livrările pe 23 octombrie. iPhone Mini și Pro Max vor fi disponibile pentru precomandă de pe 6 noiembrie, iar în magazine vor ajunge o săptămână mai târziu.

Toto aseară, Apple a prezentat un difuzor inteligent, denumit HomePod Mini, care va costa 99 USD și va fi livrat începând cu 16 noiembrie.

Cerere stabilă pentru iPhone 12

Apple Inc le-a cerut subcontractorilor să îi livreze cel puţin 75 de milioane de telefoane iPhone 5G până la finele acestui an, un număr comparabil cu cel înregistrat în 2019, când a fost lansată precedenta versiune de iPhone, un semn că cererea pentru cel mai important produs Apple este stabilă, în pofida pandemiei şi recesiunii globale.

În mod tradiţional, Apple şi subcontractorii săi majorează producţia înaintea lansării unei noi versiuni de iPhone în toamna fiecărui an. De exemplu, în vara lui 2019, furnizorii Apple se pregăteau să fabrice componente pentru până la 75 de milioane de telefoane mobile. Şi în 2018 ţinta de producţia a fost similară, astfel că obiectivul pentru acest an privind o producţie cuprinsă între 75 şi 80 de milioane de unităţi este o dovadă de optimism.

Telefoanele iPhone generează în continuare aproape jumătate din vânzările Apple şi urcă până la 60% din cifra de afaceri în sezonul sărbătorilor.

Citește și:

Apple iPhone 12 HomePod Mini

Leave a Comment