Share
Ministrul Apărării Naționale: Procedura de achiziţie a corvetelor trebuie reluată cu maximă urgenţă

Ministrul Apărării Naționale: Procedura de achiziţie a corvetelor trebuie reluată cu maximă urgenţă

În mesajul său către marinarii militari de Ziua Marinei Române, Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale a menționat că procedura de achiziţie a corvetelor trebuie reluată cu maximă urgenţă, ca și modernizarea fregatelor T-22.

Dedicată împlinirii a 160 de ani de la înfiinţarea Forţelor Navale Române, ediția din 2020 Zilei Marinei Române, a avut loc astăzi în toate porturile care găzduiesc nave sub pavilion românesc.

La Constanţa, a avut o scurtă ceremonie militară şi religioasă, organizată în format restrâns în Portul Militar Constanţa, fără participarea publicului, iar exerciţiile demonstrative de pe mare s-au desfăşurat în interiorul portului Constanţa şi în larg, în rada exterioară a acestuia.

Defilarea navelor, pe mare, de la Constanţa la Midia, a putut fi urmărită de publicul care s-a aflat pe plajele din Constanţa, Mamaia şi Năvodari sau pe faleza din Constanţa, între orele 11.30 şi 13.30, iar navele militare fluviale au pututfi admirate pe Dunăre, la Brăila şi la Tulcea, între orele 10.00 şi 11.00.

Sute de persoane pe faleza Dunării de la Tulcea

Câteva sute de persoane au participat, pe faleza Dunării din Tulcea, la parada navelor militare organizată în condiţii speciale din cauza pandemiei cu noul coronavirus.

Trei vedete fluviale cu pavoazul ridicat aparţinând Garnizoanei i-au întâmpinat pe tulceni în jurul orei 10.00, iar, spre deosebire de anii trecuţi, participanţii nu au mai stat lipiţi de balustradele falezei, ci s-au plimbat până când a început parada. De altfel, parada şi survolul aeronavelor militare au fost anunţate de semnale acustice.

Președintele Iohannis la Constanța, de Ziua Marinei

Aflat la Constanța cu ocazia manifestărilor de Ziua Marinei, președintele Klaus Iohannis a declarat că „Forţele Navale Române, de la a căror înfiinţare se împlinesc anul acesta 160 de ani, sunt parte importantă a Armatei României, acţionează alături de camarazii lor din NATO pentru ca mările şi oceanele să fie mai sigure. (…) Alocarea, începând cu anul 2017, a 2% din Produsul Intern Brut pentru bugetul Apărării şi garanţia acordării acestor resurse pe termen lung au creat condiţiile necesare pentru modernizarea înzestrării Armatei României, inclusiv a Forţelor Navale, ceea ce constituie şi un impuls necesar revigorării industriei naţionale de apărare. Prin programe multianuale coerente, vom oferi industriei româneşti şanse de relansare. De asemenea, mai multe resurse înseamnă şi condiţii mai bune pentru instruirea militarilor, cât mai aproape de noile realităţi ale conflictelor actuale şi cele ale viitorului”.

Citește și:

Leave a Comment