Share
Atenție la gelul dezinfectant! Șeful ANPC anunță că unul dintre ele conține substanţe toxice

Atenție la gelul dezinfectant! Șeful ANPC anunță că unul dintre ele conține substanţe toxice

Paul Anghel, directorul general al ANPC, a anunțat că Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a primit o alertă RAPEX privind comercializarea unui gel dezinfectant de mâini care conţine substanţe toxice.

Conform șefului ANPC, instituția a primit o notificare prin Sistemul Rapid de Alertă privind Produsele Nealimentare (Rapid Alert System for Non-Food Products – RAPEX) cu privire la un gel de mâini dezinfectant care nu este conform cu standardele europene.

„Alertă RAPEX privind un produs care poate afecta sănătatea consumatorilor, gel de mâini produs în Turcia notificat de către Danemarca: Produsul conţine metanol (valoare măsurată: 11,6 %), care este deosebit de toxic pentru sistemul nervos central şi pentru ochi. În plus, lipsesc pictogramele de pericol şi avertizările necesare. Prin urmare, utilizatorii nu au nicio informaţie cu privire la toxicitatea şi la inflamabilitatea produsului. Ambalajul nu este prevăzut cu sistem de închidere de siguranţă pentru copii. Ingestia sau contactul cu metanolul poate duce la orbire şi la deces/produsul nu respectă regulamentele privind produsele biocide şi regulamentele privind clasificarea, etichetarea şi ambalarea (CLP)”, a scris Paul Anghel pe pagina sa de Facebook.

El a postat şi o poză, din care reiese că gelul respectiv este comercializat sub brandul MissLife.

Sistemul RAPEX reprezintă un sistem de schimb rapid de informaţii privind produsele periculoase între Comisia Europeană şi Statele Membre ale Uniunii Europene.

Leave a Comment