Share
România rămâne printre țările cu scăderi reduse ale vânzărilor de autoturisme

România rămâne printre țările cu scăderi reduse ale vânzărilor de autoturisme

Raportul Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) privind înmatriculările de autoturisme din prima jumătate a anului 2020, arată că o scădere medie a pieței cu 39,5%.

Înmatriculările de autoturisme noi din Europa au scăzut în primul semestru al acestui an cu 39,5%, de la 8,4 milioane de unități până la doar 5,1 milioane. Marcată de criza indusă de pandemie piața dă însă ușoare semne de revenire. În luna iunie s-a înregistrat cea mai mică scădere a pieței din acest an (-24,1%).

O privire mai atentă aupra statisticii pentru perioada ianuarie – iunie 2020 ne arată că Românai se menține în zona statelor cu reculuri mai mici ale înmatriculărilor. Astfel, deși nu există niciun stat european care să nu fi înregistrat scăderi, cele mai mari declinuri au fost înregistrate în Croația (-54.4%), Spania (-50.9%), Portugalia (-49.6%), Marea Britanie (-48.5%) și Italia (-46.1%).

În schimb, cele mai mici scăderi sunt vizibile în statele nordice. În Finlanda reculul înmatriculărilor a fost de doar 21.4%, în Norvegia de 24.3%, iar în Suedia de 25.1%.

România, cu 49.616 autoturisme noi înmatriculate în prima jumătate a lui 2020 față de 71.620 în aceeași perioadă a anului trecut, a înregistrat o scădere cu 30,7%, ceea ce ne pozițioanează pe locul 11 în clasamentul celor mai mici scăderi.

Datele sunt aferente întregului continent incluzând aici atât statele UE cât și Marea Britanie și țările EFTA.

Citește și:

Leave a Comment