Share
Dinamo București, într-o zodie nefastă: 6 jucători depistați cu coronavirus

Dinamo București, într-o zodie nefastă: 6 jucători depistați cu coronavirus

Echipa de fotbal Dinamo București trece prin momente dificile. După problemele de finanțare și jocurile slabe din Campionat și Cupă, acum o nouă veste proastă afectează clubul.

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, a anunțat astăzi că testările efectuate de lotul echipei de fotbal Dinamo la o clinică privată din Bucureşti au indicat rezultate pozitive la noul coronavirus pentru șase jucători.

„Avem o notificare din partea celor de la Dinamo, conform căreia 6 jucători au fost depistaţi pozitiv. Au făcut testul obligatoriu la fiecare 14 zile la clinica Regina Maria şi la 6 dintre ei a ieşit pozitiv. Acum au fost retestaţi şi urmează să primească răspunsul abia mâine”, a declarat Justin Ştefan pentru Agerpres.

Printre cele șase persoane depistate pozitiv la noul coronavirus nu se regăseşte niciun membru al staff-ului tehnic.

Echipa Dinamo, în izolare la Săftica

Lotul echipei Dinamo se găseşte în acest moment în izolare la cantonamentul din Săftica, iar meciul restant cu formaţia Chindia Târgovişte, care urma să se dispute în această seară, de la ora 19:00, va fi reprogramat la o dată care va fi anunţată ulterior.

Clubul Dinamo se confruntă pentru a doua oară cu probleme legate de pandemie după ce, pe 11 iunie, cu doar o zi înainte de reluarea campionatului Ligii I, a fost depistat pozitiv unul dintre maseurii echipei. Partida Dinamo – Chindia Târgovişte, care era programată la 12 iunie în cadrul etapei a 3-a a play-out-ului Ligii I, a fost amânată la momentul respectiv pentru 16 iulie.

Formaţia alb-roşie mai are un meci amânat, cel cu FC Hermannstadt, din etapa a 4-a, reprogramat de LPF pentru 23 iulie.

Mai multe cazuri în fotbalul românesc

De la reluarea campionatului Ligii I, au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu coronavirus, la angajaţii cluburilor FC Dinamo şi FC Botoşani, ceea ce a dus la suspendarea meciurilor celor două formaţii şi deschiderea unor anchete epidemiologice de către Direcţiile de Sănătate Publică. De asemenea, în Liga a II-a au fost depistate cazuri pozitive la cluburile Concordia Chiajna, Petrolul Ploieşti şi FC Argeş.

În rândul arbitrilor, în lotul pentru primele două eşaloane, au fost depistate patru cazuri, persoanele în cauză fiind oprite de la delegări de Federaţia Română de Fotbal.

Leave a Comment