Share
Megacontract în industria feroviară: Siemens primește o comandă de 1 mld. euro de la Deutsche Bahn

Megacontract în industria feroviară: Siemens primește o comandă de 1 mld. euro de la Deutsche Bahn

Operatorul feroviar german Deutsche Bahn va investi 1 miliard de euro pentru a achiziţiona noi trenuri de mare viteză ICE.

Nemții știu că transportul feroviar de viteză are un viitor garantat, iar statul german și-a anunțat sprijinul pentru companiile care vor participa la programul național de „ecologizare” a transportului încă din luna septembrie a anului trecut. Pe atunci, directorul Deutsche Bahn, Richard Lutz, declara că se aşteaptă ca pachetul pentru protecţia mediului anunțat de guvernul german să genereze cea mai puternică creştere înregistrată de companie în istoria sa de 180 de ani.

30 de de noi trenuri ICE

„Începând din 2022, Deutsche Bahn îşi va consolida flota de trenuri care vor opera pe distanţe lungi cu 30 de noi trenuri de mare viteză”, a anunţat astăzi Deutche Bahn. Și, pentru că nemții știu să-și sprijine industria, comanda în valoare de un miliard de euro a fost adresată producătorului german de trenuri Siemens Mobility.

„Chiar dacă cererea a scăzut puternic din cauza coronavirusului, totul pledează în favoarea transportului feroviar”, a explicat Richard Lutz.

Noile trenuri de mare viteză ar urma să circule, începând din 2022, între regiunea Renania de Nord-Westfalia, vestul Germaniei, şi oraşul Munchen din Bavaria.

Graţie noilor garnituri, capacitatea de transport a Deutsche Bahn va ajunge la 13.000 de locuri, a precizat operatorul care a adăugat că în următorii ani intenţionează să îşi majoreze flota de trenuri pe distanţe lungi cu 20%.

Timp de mai multe luni, Deutsche Bahn a suferit o scădere drastică a traficului feroviar, ca urmare a restricţiilor de deplasare impuse de guvernul german pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Operatorul feroviar se aşteaptă să înregistreze în 2020 cele mai mari pierderi anuale din istoria companiei. Pentru a face faţă acestei situaţii de criză, Deutsche Bahn a beneficiat în luna iunie de o recapitalizare din partea statului, unicul său acţionar, în valoare de cinci miliarde de euro.

Transportul feroviar este perceput ca un sector strategic pentru autorităţile din Berlin, care intenţionează să modernizeze calea ferată în cadrul unei politici de ecologizare a transporturilor. Un acord semnat în luna ianuarie de Guvernul german şi Deutsche Bahn prevede investiţii suplimentare în sectorul feroviar până în 2030, în valoare de 62 miliarde de euro din partea Berlinului şi de 24 miliarde de euro din partea grupului feroviar.

Deutsche Bahn investește și în infrastructură

Pe lângă achiziția de noi trenuri, compania a decis să investească nu mai puțin de 12,2 miliarde de euro în infrastructură.

Suma anunțată este cu 1,5 miliarde de euro mai mare decât cea investită în 2019 şi reprezintă un record al investițiilor Deutsche Bahn în îmbunătăţirea infrastructurii, a afirmat Ronald Pofalla, membru al consiliului de conducere al companiei germane. El a adăugat și că „grație acestor fonduri, viteza trenurilor va fi mai mare”.

Compania intenţionează să modernizeze 160 de poduri, 1.800 de kilometri de cale ferată şi peste 1.900 de macazuri anul acesta.

Conform oficialilor germani, până în 2030, principalele oraşe germane vor fi conectate printr-o reţea de trenuri care vor circula la intervale de 30 de minute.

Citește și:

Leave a Comment