Share
Controale ASF la instituțiile financiare: Șefii Euroins, amendați

Controale ASF la instituțiile financiare: Șefii Euroins, amendați

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat că a decis sancţionarea membrilor conducerii executive a Euroins România cu 150.000 de lei. Sancțiuni și pentru NN Asigurări de Viață sau SSIF Goldring.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a anunțat ancţionarea membrilor conducerii executive a Euroins România Asigurare Reasigurare S.A, cu o sumă totală de 150.000 de lei, pentru neîndeplinirea la termenele scadente a unora dintre obligaţiile prevăzute în planul de măsuri stabilit în sarcina societăţii.

Deși nu pare a avea o legătură cu recentele schimburi de replici dintre această companie de asigurări și reprezentanți ai unor unități service trebuie notat că anunțul ASF vine la doar o zi după ce grupului de firme AutoCar a notificat ASF cu privire la solicitarea către Tribunalul Ilfov de a pune firma de asigurări Euroins în procedură de faliment.

Acum, în urma decizie ASF, Mihnea Tobescu, directorul general al uroins România Asigurare Reasigurare S.A a fost sancţionat cu o amendă în cuantum de 100.000 lei, iar Milena Guentcheva – director general adjunct, cu o amendă de 50.000 lei.

În cazul Generali România Asigurare Reasigurare S.A, ca urmare a desfăşurării acţiunii de control nu au fost reţinute deficienţe care să necesite aplicarea de măsuri sancţionatorii, însă Autoritatea de Supraveghere Financiară a solicitat societăţii să comunice modalităţile de implementare a recomandărilor formulate în termen de 5 zile de la finalizarea acestora.

Avertisment scris pentru NN Asigurări de Viață

De asemenea, în urma desfăşurării controlului periodic la NN Asigurări de Viaţă S.A, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a luat decizia sancţionării societăţii cu avertisment scris pentru deficienţe constatate în privinţa modului de calcul şi de plată a contribuţiilor datorate Fondului de Garantare a Asiguraţilor şi Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Autoritatea a stabilit în sarcina asigurătorului să elaboreze un plan de măsuri pentru remedierea aspectelor constatate, termenul maxim de realizare a fiecărei măsuri fiind data de încheiere a exerciţiului financiar al anului 2020.

Nu în ultimul rând, SSIF Goldring SA a fost sancţionată cu avertisment, în urma controlului periodic, pentru unele deficienţe în procesul de follow-up la recomandările anterioare ale auditorului intern şi în evaluarea adecvării serviciului sau produsului de investiţii, atenţionarea persoanei responsabile cu funcţia de conformitate/evaluarea şi administrarea riscului, precum şi instituirea unui plan de măsuri, cu termen de implementare de 90 de zile, pentru remedierea deficienţelor.

Citește și:

Leave a Comment