Share
Cu cine votează un milion de șomeri?

Cu cine votează un milion de șomeri?

A fost anunțată data alegerilor locale și au început șicanele de campanie electorală între partide. Au apărut metode inedite în lupta pentru putere, cu miza unor daune de imagine cât mai mari.

În aer plutește amenințarea unei moțiuni de cenzură, exact ce mai lipsea într-o perioadă de mare incertitudine.

Conferințele de presă în aer liber ale candidaților au ajuns să fie întrerupte de claxoanele mașinilor de salubritate din solda taberei adverse sau de seniori care urlă pentru o pensie mai mare, în fața camerelor de filmat. Subiectele au fost amplu relatate de presă și viralizate în mediile digitale, pentru că ies din logica de pandemie și au toate ingredientele palpitante de scandal.

Nu ne vom opri aici. Mesajele partidelor care își doresc reprezentarea la nivel local vor fi din ce în ce mai ascuțite, cu exemple vizuale greu de demontat și ușor de transmis online. Societatea noastră a evoluat rapid în online cu ajutorul tehnologiei și toate lucrurile recent testate vor fi aplicate și în campania pentru alegerile locale.

Ce se va întâmpla cu angajații și firmele direct lovite de pandemie? Cine îi protejează pe oameni, în timp ce viitorii lor aleși se ciomăgesc în mesaje belicoase? Deocamdată avem un plan de o sută de miliarde de euro pentru relansarea economică a României, care prevede măsuri de susținere a angajaților printre care încurajarea muncii de la distanță, indemnizații de șomaj tehnic, granturi pentru formare profesională.

Totul sună bine pe sticlă, dar de unde apar brusc în viețile noastre atâtea miliarde de euro?

Incertitudinea va avea un preț penalizator din partea tuturor celor care acum suferă direct de pe urma pandemiei. Oamenii așteaptă echilibru, claritate și asumarea responsabilității, vorbele fără fond nu produc niciun efect în viețile lor. Ne așteaptă o vară cu o temperatură înaltă a nemulțumirii și cu o rată în creștere a infecțiilor. Să vedem cu cine au să voteze cei aproape un milion de persoane, cărora pandemia le-a afectat siguranța locului de muncă…

Leave a Comment