Share
„Orașele de rachete” ale iranienilor

„Orașele de rachete” ale iranienilor

Oficialii armatei Iranului susţin că au construit aşa-zise „oraşe de rachete” în zone subterane din zona Golfului.

În câteva interviuri apărute în presa iraniană se menționează că armata acestui stat a construit în ultrima perioadă adevărate „orașe de rachete”.

„Iranul a înfiinţat «oraşe de rachete» onshore şi offshore de-a lungul coastelor Golfului Persic şi ale Golfului Oman”, a afirmat amiralul Alireza Tangsiri, comandantul forţelor navale din cadrul Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice (IRGC).

Înaltul responsabil militar a asigurat că Gardienii Revoluţiei sunt dispuşi să-şi demonstreze forţa dacă este necesar şi a ameninţat cu declanşarea unui „coşmar” asupra rivalilor în cazul unei agresiuni militare, a consemnat și agenţia de presă Tasnim.

Aceste instalaţii „se pot dovedi un coşmar pentru inamicii ţării”, a subliniat Alireza Tangsiri.

Ciudată mai ales pentru că vine de la un înalt responsabil militar care, teoretic, ar trebui să țină secrete detaliile despre tehnologia deținută, informația a fost primită cu neîncredere de europeni și americani.

„Realizările” în plan militar ale Iranului, în special legate de IRGC, constituie de regulă un motiv de fală pentru liderii militari, dar majoritatea acestor evoluţii rămân secrete şi nu pot fi verificate în mod independent.

De altfel, într-un context similar, în toamna anului trecut, Iranul a dezvăluit un noui tip de dronă cu reacţie, realizat în țară, despre care spunea că poate ataca ţinte dincolo de frontierele ţării.

Citește și:

Leave a Comment