Share
Nike a raportat pierderi de 790 milioane dolari

Nike a raportat pierderi de 790 milioane dolari

Compania americană Nike, unul din giganţii pieţei de echipamente sportive, a raportat pierderi de 790 milioane dolari în ultimul trimestru al anului financiar care s-a încheiat în luna mai

În aceeaşi perioadă a anului trecut, Nike înregistrase câştiguri de 989 milioane dolari. Din cauza magazinelor închise între lunile martie şi mai, din întreaga reţea mondială, cifra de afaceri a scăzut cu 38%, ajungând la 6,3 miliarde dolari.

Vânzările online au crescut cu 75%, volum insuficient pentru a compensa paralizarea pieţei cu amănuntul.

Cifrele din trimestrul al patrulea sunt mult mai rele decât anticipaseră analiştii. Wall Street estimase că Nike va înregistra pierderi, dar considerau că cifra de afaceri se va menţine la circa 7,4 miliarde dolari.

Nike susţine că efectele pandemiei sunt deja depăşite, după ce 90% dintre magazinele sale din toată lumea s-au redeschis.

„Tenişii lui Iisus” au la bază pantofi sport Nike

La finalul anului trecut, un studio de design din New York se lăuda cu realizarea unor pantofi sport care conţin în interiorul tălpilor apă sfinţită din râul Iordan.

„Tenişii lui Iisus”, creaţi de studioul de design MSCHF cu sediul în Brooklyn, au fost vânduţi la câteva minute după ce au fost lansaţi online cu preţul de 4.000 dolari.

Pentru realizarea acestor pantofi, cei de la MSCHF au cumpărat o pereche de Nike Air Max 97 la preţul de piaţă de 160 de dolari şi le-au adăugat un crucifix aurit pe șiret, precum şi apă sfinţită în talpă.

Citește și:

Leave a Comment