Share
Daimler și Nvidia vor dezvolta în comun sisteme pentru mașini autonome

Daimler și Nvidia vor dezvolta în comun sisteme pentru mașini autonome

La mai puțin de o săptămână după ce a anunțat oprirea colaborării cu BMW pentru dezvoltarea de vehicule autonome, grupul Daimler se aliază cu Nvidia.

Concernul german Daimler, cel care deține marca Mercedes-Benz, împreună cu Nvidia, au făcut publică aseară încheierea unui acord pentru dezvoltarea şi echiparea maşinilor mărcii premium a grupului cu noua generaţie de cipuri şi o platformă software care vor fi folosite la conducerea autonomă.

Conform Reuters, alianţa va permite Mercedes-Benz să dezvolte în comun cu Nvidia noi capacităţi în domeniul conducerii autonome şi aplicaţii software, într-un moment în care industria auto se confruntă cu dificultăţi majore.

„Vrem să lansăm noi arhitecturi inovatoare ale sistemului informatic pentru conducere asistată şi conducere autonomă”, a declarat aseară Ola Kaellenius, directorul general al Daimler.

Platforma Nvidia Drive AGX Orin, un procesor pentru vehicule autonome, va fi dezvoltată începând din 2024, permiţând Mercedes-Benz să actualizeze softul unei maşini în acelaşi mod în care se primesc astăzi update-uri pentru smartphone-uri.

„Fiecare viitor model Mercedes-Benz cu sistemul NVIDIA DRIVE va beneficia de o echipă de experţi în inteligenţă artificială (AI) şi ingineri specializaţi în domeniul software care în mod continuu vor dezvolta, rafina şi îmbunătăţi maşina pe durata ei de funcţionare”, a explicat și Jensen Huang, directorul general al Nvidia.

Goana către mașini autonome

Companiile vor dezvolta împreună aplicaţii de inteligență artificială pentru mașini autonome.

Parteneriatul cu Nvidia vine după ce, săptămâna trecută, Daimler a anunţat că a oprit „temporar” alianţa cu rivala germană BMW în domeniul conducerii autonome.

Ca şi alţi producători auto globali aflaţi sub presiune pentru a îndeplini standardele europene mai dure în privința emisiilor, Daimler îşi majorează producţia de vehicule electrice. Însă, în același timp, înearcă să se mențină în lupta pentru dezvoltarea vehiculelor viitorului, cele autonome.

Alianța dintre Daimler și Nvidia nu este o surpriză dat fiind faptul că, încă de săptămâna trecută, când au anunțat stoparea colaborării cu BMW pentru dezvoltarea de mașini autonome Markus Schäfer, membru al consiliului de administrație al Daimler AG și Mercedes-Benz AG și responsabil pentru Daimler Group Research menționa că „experiența noastră se completează foarte bine cu cea a grupului BMW, fapt demonstrat de colaborările noastre de succes. Pe lângă reducerea amprentei de carbon, digitalizarea este un pilon strategic major pentru Mercedes-Benz. Pentru a ne pregăti pentru provocările viitoare ale unui mediu în schimbare rapidă, momentan căutăm alte posibilități cu parteneri din afara sectorului auto”.

Citește și:

Leave a Comment