Share
VIDEO: Constructorul P&R Pantelimon: Tramvaiul 55 va avea zonă de întoarcere la finalul lui octombrie

VIDEO: Constructorul P&R Pantelimon: Tramvaiul 55 va avea zonă de întoarcere la finalul lui octombrie

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea a vizitat astăzi șantierul parcării Park & Ride din Pantelimon, iar constructorul acestui proiect a declarat că la sfârșitul lui octombrie tramvaiul va putea circula „normal”.

Epopeea parcării de tip Park & Ride din zona Cora Pantelimon continuă cu un nou anunț al Gabrielei Firea cu privire la încheierea lucrărilor în această toamnă. În timpul vizitei efectuate astăzi la fața locului, edilul a declarat că „parcarea de tip Park & Ride prinde contur și ne dorim ca aceasta să fie finalizată în această toamnă. Acum patru ani aici era o groapă. Se dorea să se copnstruiască o parcare subterană, dar soluția nu a fost una potrivită pentru această zonă (n.n. – pânza freatică este foarte sus, terenul fiind învecinat cu lacul Pantelimon) și a fost regândită. Acum se lucrează la o parcare suptraterană cu 500 de locuri. Aici pot veni șoferii care intră în Capitală și își vor putea lăsa mașina pentru a apela la transportul în comun. (…) Aici nu va fi o simplă parcare de 500 de locuri, ci un nod intermodal. Practic aici se va găsi transport public intermodal nou, de bună calitate, prietenos cu mediul: autobuze, tramvaie și microbuze private”.

Totodată, constructorul proiectului din Pantelimon a explicat că „prioritatea numărul 1 este să dăm drumul circulației auto pe breteaua rezervată autoturismelor, urmând ca la sfârșitul lui octombrie să dăm în circulație tramvaiul, cele două peroane de sub parcare, urmând să finalizăm partea de structură metalică finisajele pentru terminalul intermodal. Schimbarea soluției tehnice a adus un spor de locuri de parcare de circa 50%. Vom avea în jur de 498 de locuri de parcare”.

P&R Pantelimon, o parcare utilă, dar prost gândită

Dincolo de faptul că aceasta este cel puțin a treia dată când Gabriela Firea anunță finalizarea proiectului P&R Pantelimon deși lucrările sunt departe de a fi finalizate, trebuie spus că scopul acestui edificiu va fi greu de atins.

Așa cum a mai scris LifeNews.ro, este puțin probabil ca șoferii care intră în București să lase mașinile în noua parcare pentru a se deplasa cu autobuzul sau tramvaiul. Să nu uităm că la doar doi pași se află de ani buni o mare parcare privată aferentă centrului comercial Cora Pantelimon. În ciuda faptului că parcarea în acest spațiu privat este gratuită, niciodată nu a fost atinsă capacitatea maximă. Asta, în parte, pentru că lipsa unei linii de metrou – care ar fi făcut deplasarea mai rapidă – îi face să prefere să-și continue drumul cu autoturismul propriu.

În plus, zecile de minute pierdute de șoferi în coloanele formate între șoseaua de centură și Cora Pantelimon îi vor face pe mulți să își continue drumul mai degarbă să piardă alte minute bune pentru a lăsa mașina și a aștepta un autobuz care se blochează în același trafic intens de pe Șoseaua Pantelimon sau tramvaiul care este protejat de restul traficului doar pentru cinci stații, ulterior blocându-se și ele.

Dupa 7 ani de blocaje, Park&Ride Cora Pantelimon, un proiect preluat de la zero cand am venit la Primarie, va fi gata in aceasta toamna. 500 de locuri de parcare, terminal pentru tramvai, autobuz, microbuze private. Va arat cat s-a progresat de la groapa pe care am gasit-o aici acum 4 ani.

Publicată de Gabriela Firea pe Luni, 22 iunie 2020

Citește și:

Leave a Comment