Share
Adidas a prezentat mingea oficială a meciurilor turneului de fotbal al Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Adidas a prezentat mingea oficială a meciurilor turneului de fotbal al Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Compania germană de echipament sportiv Adidas a prezentat mingea cu care urmau să se dispute în această vară meciurile din cadrul turneului de fotbal al Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Balonul, în culorile negru, gri şi portocaliu, pe un fond alb, are un design grafic cu trimitere directă la seriile de benzi desenate „Captain Tsubasa” şi „Soccer Shojo Kaede”, foarte populare în Japonia.

Adidas a decis să prezinte mingea, în ciuda faptului că Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate cu un an din cauza pandemiei de coronavirus.

Yoichi Takahashi, creatorul celor două serii, a fost implicat direct în realizarea noului balon, a precizat că designul „doreşte să exprime o senzaţie de dinamism”.

Deși este de așteptat ca aceeași minge să fie utilizată anul viitor, când ar trebui să se desfășoare Jocurile Olimpice, Adidas nu a oferit acest amânunt.

Olimpiada din 2020, poate fi, din nou, amânată

Japonia ar trebui ia în calcul o nouă amânare a Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo, chiar și după 2021 dacă pandemia de coronavirus nu va pierde teren a scris în această săptămână ziarul nipon Nikkan Sports.

Guvernul Japoniei şi Comitetul Olimpic Internaţional au luat în martie decizia fără precedent de a amâna cu un an Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza noului coronavirus. Thomas Bach, preşedintele CIO, a opinat că Jocurile vor fi anulate dacă nu se vor putea desfăşura nici anul viitor.

În schimb, Haruyuki Takahashi, membru în Comitetul de organizare a JO 2020, susţine posibilitatea unei noi amânări, în cazul în care circumstanţele o vor impune. „Japonia şi economia mondială vor fi lovite sever”, a declarat Takahashi pentru Nikkan Sports, susţinând că ideea unei noi amânări trebuie luată în considerare înainte de anulare.

Yuriko Koike, guvernatoarea capitalei Japoniei, a declarat că nu acceptă ideea unei noi amânări a Jocurilor Olimpice şi a subliniat că sunt multe probleme de soluţionat din cauza impactului pandemiei.

„Pentru sportivi ar fi foarte dificil dacă Jocurile vor fi amânate din nou. Sunt multe teme de soluţionat, cum ar fi de exemplu împiedicarea unor noi cazuri de coronavirus în Japonia, cum se poate asigura siguranţa Satului Olimpic, ce vom face cu spectatorii”, a declarat Koike.

Ea a amintit că autorităţile politice şi olimpice lucrează la un plan de simplificare a viitoarelor olimpiade cu scopul de a reduce costurile şi a cerut înţelegere din partea locuitorilor din Tokyo.

„Cu toate acestea, va apărea un nou simbol al JO cu această pandemie. Vom vorbi cu toţi cei implicaţi pentru a putea răspunde speranţelor publicului, sportivilor şi copiilor”, a adăugat guvernatoarea.

Oficialul nipon a evitat să anticipeze cât va costa amânarea evenimentului olimpic cu un an, dar se caută soluţii pentru diminuarea costurilor ceremoniilor de deschidere şi de închidere.

Citește și:

Leave a Comment