Share
Planul german de redresare a industriei auto și de susținere a vânzările de mașini electrice prinde contur

Planul german de redresare a industriei auto și de susținere a vânzările de mașini electrice prinde contur

Germania pune la bătaie 2,5 miliarde de euro pentru a susține industria auto și vânzările de mașini electrice. 500 de milioane de euro vor fi folosiți pentru a sprijini dezvoltarea staţiilor de încărcare.

Așa cum LifeNews.ro a anunțat deja de săptămâna trecută, Germania, statul cu cea mai puternică economie din Europa și, cum altfel, cu cea mai puternică industrie auto, are în vedere un plan de relansare a economiei pentru perioada 2020 – 2021, în valoare de 130 de miliarde de euro.

Angela Merkel a anunțat creșterea subvenției pentru achiziționarea de mașini electrice până la 6.000 de euro, iar Ministerul Economiei vrea să aloce 500 de milioane de euro din pachetul de redresare a economiei pentru a sprijini dezvoltarea staţiilor de încărcare pentru vehicule electrice. Cel puțin asta susțin sursele agenției Reuters.

Suma, parte a fondului de 2,5 miliarde de euro menit să extindă infrastructura pentru vehiculele electrice, va ajunge la utilizatori privaţi, inclusiv gospodării şi constructori.

1 milion de puncte de încărcare pentru mașini electrice

Autorităţile de la Berlin vor să instaleze până în 2030 aproximativ un milion de puncte de încărcare, faţă de 27.730 în prezent, în condiţiile în care clienţii germani sunt îngrijoraţi de autonomia limitată a vehiculelor electrice, un factor care a limitat cererea.

Planul răspunde astfel şi criticilor companiilor de utilităţi care au cerut sprijin pentru gospodării, pe lângă subvenţiile pentru staţiile publice de încărcare.

De asemenea, Ministerul Economiei din Germania vrea să aloce 1,5 miliarde de euro pentru sprijinirea producţiei interne de baterii destinate vehiculelor electrice şi 500 de milioane de euro pentru cercetare şi dezvoltare, adaugă sursele.

Toate benzinăriile vor avea prize pentru mașini electrice

Autorităţile de la Berlin au anunţat săptămâna trecută că vor obliga toate cele 14.118 de benzinării din Germania să ofere staţii de încărcare electrică, parte a planului de redresare a economiei, menit să stimuleze cererea de vehicule electrice.

Planul prevede şi taxe pentru penalizarea proprietarilor de SUV-uri poluante, care au motoare cu combustie internă.

Şi autorităţile de la Paris au prezentat luna trecută un plan de ajutor de opt miliarde de euro pentru producătorii auto, afectaţi de criza economică provocată de pandemie. Preşedintele Emmanuel Macron a declarat că vrea să facă din Franţa cel mai mare producător european de automobile ecologice, stimulând companiile auto să-şi repatrieze producţia de peste hotare şi să dezvolte noi modele pe teritoriul francez.

Citește și:

Leave a Comment