Share
Atenție turiști: 29 de urși îndepărtați de jandarmii de pe Valea Prahovei în doar două zile

Atenție turiști: 29 de urși îndepărtați de jandarmii de pe Valea Prahovei în doar două zile

În contextul afluxului de turiști din zona montană în perioada Rusaliilor, jandarmii atrag atenția asupra pericolului de a întâlni urși sălbatici.

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova a anunțat că în ultimele 48 de ore au fost înregistrate 11 intervenţii ale echipajelor în Sinaia, Buşteni şi Azuga pentru îndepărtarea a 29 de urşi, cei mai mulţi, respectiv 21, fiind semnalaţi la Sinaia.

„În această perioadă de minivacanţă, Jandarmeria le retransmite turiştilor şi, de asemenea, tuturor cetăţenilor, o serie de recomandări folositoare pentru a preveni incidente nedorite şi pentru a evita producerea unor situaţii periculoase. În situaţia în care semnalaţi prezenţa animalelor sălbatice, vă recomandăm: să vă adăpostiţi în locuri deschise sau alte zone care vă asigură protecţia; să faceţi zgomot pe timpul deplasării pentru a evita întâlnirea cu animale sălbatice; să nu vă apropiaţi pentru a face fotografii; să nu îi hrăniţi; să nu aruncaţi cu pietre sau alte obiecte; să vă păstraţi calmul şi să nu fugiţi. Solicitaţi sprijinul jandarmilor apelând numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!”, menționează jandarmii montani.

Mii de turiști la Sinaia și Bușteni

În stațiunile de pe Valea Prahovei numărul turiștilor este în creștere. Conform Agerpres, directorul Centrului de Informare Turistică Sinaia, Paul Popa, a declarat că peste 90% dintre unităţile de cazare din staţiune sunt deja deschise în condiţiile impuse de lege, mai mult de 80% dintre locurile oferite de acestea fiind ocupate la acest moment de turişti.

Oficialul a menționat și că preţurile nu au suferit modificări, însă hotelierii nu au mai pus la dispoziţia turiştilor obişnuitele pachete de Rusalii. Instalaţiile pe cablu funcţionează, iar vremea este caldă, astfel că acei turişti care au ales Sinaia pentru petrecerea minivacanţei se pot bucura de plimbări în aer liber, pot face drumeţii sau pot vizita Muzeul Peleş.

La Buşteni, aproximativ 60% dintre locurile disponibile în unităţile de cazare deschise au fost deja ocupate. Parcul de distracții aflat la baza domeniului schiabil Kalinderu a fost deschis, aici fiind disponibile mai multe instalaţii, între care şi o pârtie de vară pentru începători care funcţionează pe suprafaţă sintetică. De asemenea, funcţionează instalaţiile pe cablu, iar turiştii pot merge pe munte pentru a se relaxa.

La Azuga, în schimb, unităţile de cazare au rămas închise, cu excepţia a două dintre ele, au precizat, pentru AGERPRES, reprezentaţii Centrului de Informare Turistică din localitate. Aici sunt amenajate însă, pentru turişti toate traseele de mountain bike, iar telegondola este pusă în funcţiune, astfel că se pot face şi drumeţii.

Leave a Comment