Share
Aceasta este cea mai înaltă linie de telecabină construită deasupra mării

Aceasta este cea mai înaltă linie de telecabină construită deasupra mării

Linia de transport pe cablu Cat Hai – Phu Long din zona oraşului-port vietnamez Hai Phong va fi inaugurată mâine și, tot atunci, va deveni cea mai înaltă telecabină construită deasupra mării.

Dezvoltată de compania Sun Group Cat Ba, cu o investiţie de aproape 95 de milioane de dolari, construcţia liniei de transport pe cablu a început în 2017. Acesta cuprinde 60 de cabine şi poate transporta 4.500 de pasageri pe oră.

În cadrul ceremoniei inaugurale este de aşteptat ca Guinness World Records să certifice realizarea drept cea mai înaltă linie de telecabină construită deasupra mării – 214,8 metri altitudine.

Linia de transport pe cablu este prima dintr-o serie de produse turistice de lux ce urmează să fie lansate în zonă în perioada următoare, notează VNA.

Inaugurarea liniei de telecabină are ca scop valorificarea potenţialului turistic din insula Cat Ba în cadrul revenirii acestui sector după pancemie.

Totodată, proiectul contribuie la realizarea unui plan pe termen lung pentru dezvoltarea turistică durabilă din Cat Ba, orientat către 2050, precum şi la o strategie pentru creşterea sectorului serviciilor din oraşul Hai Phong.

Leave a Comment