Share
Volkswagen, nevoit să caute spații de parcare pentru mii de modele ID.3 și Golf cu probleme de soft

Volkswagen, nevoit să caute spații de parcare pentru mii de modele ID.3 și Golf cu probleme de soft

Despre problemele de software ale modelului electric ID.3 al Volkswagen s-au scris zeci de articole. La fel și despre cele ale noului model Golf. Acum se pare că grupul german are o nouă problemă: caută locuri în care să stocheze mașinile produse și nevândute.

Vă amintiți probabil imaginile din Statele Unite în care mii de mașini produse de Volkswagen erau stocate în parcări de lângă porturi sau chiar stadioane de fotbal ca urmare a recuperării lor de la posesori în urma scandalului Dieselgate. Ei bine, imagini similare pot fi văzute acum în Europa, tot cu modele Volkswagen. Doar că de această dată este vorba despre mașini noi, cu zero kilometri, care au fost produse, dar nu pot fi vândute.

Publicația germană Suddeutsche Zeitung, dar și alte mijloace media germane, au publicat în această săptămână imagini cu parcări pline de modele Volkswagen ID.3 și Golf 8 având aplicate echipamentele de protecție pentru transportul către dealeri. Jurnaliștii susțin că astfel de imagini pot fi văzute în mai multe zone din Germania, în special în apropierea uzinelor care produc cele două modele menționate.

Pentru un privitor neavizat, o astfel de stocare a mii de mașini noi poate părea un rezultat al scăderii vânzărilor de pe piața auto, însă în cazul Volkswagen motivul este cu totul altul: un soft de gestiune al vehiculelor.

Informații despre problemele cauzate de dezvoltarea în grabă a arhitecturii de bază a software-ului utilizat pentru ID.3 au apărut încă de la sfărșitul anului trecut, iar despre o situația similară în cazul modelului Golf 8, abia lansat, s-a aflat în primele zile ale acestei primăveri. Astfel, conform Suddeutsche Zeitung, în ciuda evidentelor probleme de software, oficialii Volkswagen au refuzat să oprească producția celor două modele preferând să le producă și să le stocheze până ce o variantă îmbunătățită și fără probleme a soft-ului respectiv va putea fi instalată. Abia atunci mașinile vor putea fi livrate clienților.

În prezent, mii de vehicule sunt stocate în spații din apropierea fabricii Volkswagen din Zwickau, dar și într-o imensă parcare din Saxonia pe care fotografii publicației încă nu au reușit să o identifice. Jurnaliștii estimează că într-o astfel de situație se află circa 30.000 de mașini ID.3 și Golf.

Soft realizat „în grabă” de Volkswagen

Conform revistei germane Manager Magazin, în cazul modelului ID.3 principala problemă provine din arhitectura de bază a software-ului de gestiune, acesta fiind dezvoltat „prea grăbit”. Astfel, multe dintre elementele sistemului de comandă și control nu se înțeleg între ele. Problemele au fost identificate de șoferii mașinilor de test, unii menționând chiar și 300 de erori pe zi.

Citește și:

Leave a Comment