Share
Avion cu 107 persoane la bord prăbușit în Pakistan

Avion cu 107 persoane la bord prăbușit în Pakistan

O aeronavă Airbus a companiei Pakistan International Airlines (PIA) s-a prăbușit astăzi într-o suburbie a orașului Karachi.

O aeronavă Pakistan International Airlines cu 99 de pasageri și opt membri ai echipajului la bord s-a prăbușit astăzi într-o zonă rezidențială din Karachi.

Conform Reuters, cursa PIA PK 8303 având 99 de pasageri și 8 membri ai echipajului s-a prăbușit, iar armata pakistaneză a trimis în zonă o forță de reacție rapidă și trupe paramilitare pentru a susține eforturile de salvare alături de administrația civilă.

Deocamdată nu sunt cunoscute nici cauzale prăbușirii și nici dacă la sol au fost înregistrate alte victime. Totuși, Potrivit lui Abdul Sattar Khokhar, purtătorul de cuvânt al Autorităţii Aviaţiei Civile, avionul a distrus mai multe clădiri în momentul impactului cu solul.

„Avionul s-a prăbuşit la Karachi. Încercăm să confirmăm numărul de pasageri, dar deocamdată ştim că este vorba de 99 de pasageri şi opt membri ai echipajului”, a declarat purtătorul de cuvânt adăugând că zborul venea de la Lahore.

Conform Autorităţii Aviaţiei Civile, pilotul zborului a raportat către turnul de control o problemă tehnică înainte de a se pierde contactul cu aeronava.

Postul de televiziune local Geo a prezentat imagini din apropierea zonei în care a vut loc accidentul, o arie, aparent, dens populată.

Catastrofa a survine la doar câteva zile după ce Pakistanul a autorizat reluarea zborurilor comerciale interne după ce aceastea au fost întrerupte pentru a preveni evoluția pandemiei.

Leave a Comment