Share
Ministrul Transporturilor promite frecvență de 2-3 minute la metrou, dar și acces supravegheat de poliție

Ministrul Transporturilor promite frecvență de 2-3 minute la metrou, dar și acces supravegheat de poliție

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a declarat astăzi că, începând cu 15 mai, Metrorex va folosi toate trenurile disponibile astfel încât timpii de aşteptare să fie între 2-3 minute, respectiv 6-7 minute. Vor fi luate măsuri de siguranţă pentru fiecare mod de transport în parte.

Conform ministrului Transporturilor „mâine (n.r. – vineri), la iniţiativa domnului prim-ministru, vom avea o discuţie clară despre măsurile pe care le vom lua pe fiecare mod de transport în parte, începând cu data de 15 mai. (…) Suntem pregătiţi să luăm măsuri pentru fiecare mod de transport, inclusiv la metrou. Ne-am adresat Ministerului Afacerilor Interne pentru a ne sprijini, pentru că la metrou, mai întâi, trebuie să ne asigurăm că accesul se face în condiţii de siguranţă. În staţii, de asemenea, se păstrează distanţa. Noi venim cu maximum de trenuri posibil în această perioadă, astfel încât timpii de aşteptare să fie între 2-3 minute, respectiv 6-7 minute, în funcţie de staţiile Metrorex”.

Ministrul pare a uita însă că, și în trecut, deși Metrorex funcționa la capacitate maximă la orele de vârf, în stații precum Piața Unirii, Piața Victoriei, Dristor, Pipera, Aurel Vlaicu sau Gara de Nord călătorii se înghesuiau pe peron și apoi în trenuri.

Lucian Bode a subliniat că instituţiile statului au obligaţia să vină „cu un set de reguli pentru tot ceea ce înseamnă transportul public, fie că vorbim despre cursele speciale, cursele regulate, fie că vorbim despre transportul cu metroul”.

Şeful de la Transporturi a precizat că în zilele următoare vor fi anunţate măsurile concrete care urmează să fie luate pentru fiecare mod de transport în parte. În opinia acestuia, până pe data de 15 mai, Comisia Europeană va veni cu un set de recomandări în acest sens, care vor fi aplicate de toate statele membre.

„Noi am avut săptămâna trecută o reuniune a Consiliului de miniştri de transporturi din Uniunea Europeană. Toate statele membre au solicitat, la unison, o propunere din partea Comisiei Europene, un set de recomandări, astfel încât toate statele membre să le poată aplica unitar. (…) Credem că, până pe data de 15 mai, Comisia Europeană va veni cu un set de recomandări pe care le vor aplica toate statele membre”, a explicat acesta.

Leave a Comment