Share
Air France și Renault vor primi împrumuturi garantate de statul francez în valoare totală de 12 mld. euro

Air France și Renault vor primi împrumuturi garantate de statul francez în valoare totală de 12 mld. euro

Operatorul aerian Air France va primi împrumuturi garantate de statul francez în valoare de şapte miliarde de euro, iar o măsură similară, dar cu o valoare de cinci miliarde de euro este pregătită și pentru grupul auto Renault.

Ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, a anunțat că Air France va primi împrumuturi garantate de statul francez în valoare de şapte miliarde de euro, iar autoritățile pregătesc şi împrumuturi de aproximativ cinci miliarde de euro pentru producătorul auto Renault.

Directorul general interimar al Renault, Clotilde Delbos, a anunţat că producătorul auto poartă discuţii cu guvernul francez pentru a-şi asigura împrumuturi garantate de stat în valoare de mai multe miliarde de euro, ca măsură de securitate în contextul actual al crizei provocate de pandemia de coronavirus.

Clotilde Delbos a spus că Renault are suficiente lichidităţi pentru a face faţă crizei, dar că recurge la linii de credit şi ajutoare acolo unde este posibil, inclusiv în Franţa şi pe pieţele emergente.

„Este de datoria noastră să fim prudenţi şi să acoperim chiar şi scenariile foarte pesimiste. Există motive suficiente pentru a încerca să obţinem o parte din această facilitate de credit. Lucrăm la acest lucru şi va fi nevoie de timp, dar sunt încrezătoare că vom putea beneficia de acest credit înainte de anunţarea, în mai, a planului de redresare”, a spus Clotilde Delbos.

Leave a Comment