Share

Irlandezii de la U2 au donat 10 mil. euro pentru lupta împotriva pandemiei

Decent, fără să-și anunțe în gura mare donația, trupa U2 a donat 10 milioane de euro. Primele echipamente medicale au ajuns deja în Irlanda.

Banii vor fi folosiţi pentru ajutorarea angajaţilor din sectorul medical şi pentru a finanţa achiziţionarea echipamentelor de protecţie individuală folosite de personalul medical aflat în prima linie a luptei împotriva noului coronavirus.

Unele dintre echipamentele medicale finanţate de trupa U2, al cărui lider şi solist vocal este cântăreţul Bono, au ajuns deja pe aeroportul din Dublin, a raportat televiziunea irlandeză RTE.

Mai multe companii au participat la rândul lor la această campanie de achiziţionare de materiale şi echipamente medicale, care au fost aduse în Irlanda de companiile aeriene Avolon şi Aer Lingus.

Prim-ministrul irlandez Leo Varadkar a lăudat această iniţiativă: „Guvernul a comandat o cantitate care, în vremuri normale, ar echivala cu rezerve de echipamente personale de protecţie care ar fi suficiente pentru 13 ani. Chiar şi aşa, orice sprijin oferit de sectorul privat şi de publicul general este binevenit”.

Trupa U2 se implică de mulţi ani în diverse proiecte cu tematică socială şi politică.

Leave a Comment