Share
Numele „Corona” şi „Covid”, au ajuns deja în documentele unor nou-născuți indieni

Numele „Corona” şi „Covid”, au ajuns deja în documentele unor nou-născuți indieni

Agenția germană DPA scrie că un cuplu din statul indian Chhattisgarh şi-a numit gemenii nou-născuţi „Corona” şi „Covid”. Aceasta este prima raportare a unor nume ancorate direct în realitățile zilelor noastre. Rămâne de văzut cât de rapid astfel de idei vor apărea și în mințile părinților din România, țară în care avem deja persoane numite Expertiza sau Justiţia.

În contextul izolării cetățenilor săi ca urmare a pandemiei de coronavirus, India a atras atenția agenției germane DPA prin înregistrarea în baza de date cu noi-născuți a două nume puțin obișnuite sau dorite de cineva, dar așteptate: „Corona” şi „Covid”.

Gemenii, un băiat şi o fată, au venit pe lume la un spital de stat din capitala statului, Raipur, pe 27 martie, la două zile după intrarea în vigoare a restricţiilor de circulaţie.

Într-un interviu telefonic acordat DPA, părinţii gemenilor au declarat că numele acestora le vor aminti de greutăţile cu care s-au confruntat înainte de naşterea micuţilor.

Mama gemenilor, Preeti Verma (27 de ani), a povestit că nu a avut parte de niciun ajutor, deoarece membri familiei nu au putut ajunge la Raipur din cauza restricţiilor de circulaţie.

„În contextul în care circulaţia maşinilor era oprită, am ajuns la spital târziu, în noapte, după multă suferinţă. De vreme ce naşterea a avut loc după dificultăţi aşa de mari, am dorit ca numele să fie memorabile şi unice”, a precizat ea, făcând aluzie la faptul că personalul spitalului i-a dat această idee.

Totuși, atât tânăra mamă cât și soșțul său au admis că există o anumită presiune din partea bătrânilor familiei să schimbe numele gemenilor.

Având în vedere că precedentul a fost deja creat, nu ar fi de mirare ca, în curând, nume similare să apară și în registrele autorităților din alte state. Cum în România, de exemplu, avem trei persoane care se numesc Poliția, câte două care poartă numele Justiția sau Facultatea și câte una numită Expertiza, Farmacia sau Semafor probabilitatea ca lângă ele să apară și „Corona” sau „Covid” este, trebuie să recunoaștem, destul de mare.

Leave a Comment