Share
Tungstram: 70% dintre șoferii români consideră că noaptea văd cu dificultate șoseaua

Tungstram: 70% dintre șoferii români consideră că noaptea văd cu dificultate șoseaua

Un studiu realizat de OnePoll la cererea Tungsram arată că 70% dintre șoferii români consideră că noaptea le este dificil să vadă drumul din fața lor, chiar și cu farurile aprinse.

Un nou studiu comandat de Tungstram arată că 70% dintre șoferii români întâmpină probleme în a vedea clar drumul atunci când conduc pe întuneric, chiar dacă au farurile aprinse.

Sondajul a avut ca obiectiv chestionarea a 1.000 de șoferi români despre sentimentele care-i domină atunci când conduc pe întuneric, precum și despre obiceiurile lor în ceea ce privește întreținerea propriului automobil. Un prim rezultat al sondajului a relevat faptul că 42% dintre respondenți se simt mai vulnerabili când conduc noaptea față de șofatul pe timp de zi, procentul fiind chiar mai mare în cazul femeilor la volan, 52%.

Sondajul a demonstrat de asemenea că 82% dintre șoferi s-ar simți mai în siguranță dacă farurile mașinii lor ar ilumina o suprafață mai mare a drumului, iar 51% dintre cei chestionați au spus că acesta este cel mai important factor atunci când își aleg noi becuri pentru automobilul personal. Doar 9% au spus că prețul este factorul decisiv în alegerea noilor becuri.

„Mulți șoferi își completează nivelul din rezervorul lichidului de parbriz și își verifică starea anvelopelor în mod regulat, dar este foarte important să verifice și dacă farurile funcționează la capacitatea optimă și să schimbe becurile dacă acestea nu mai dau randamentul necesar. Să nu uităm că vizibilitatea este un factor esențial în privința siguranței la drum, atât ziua cât și noaptea. Montarea unor becuri de calitate înaltă, special proiectate să ilumineze o suprafață mai mare a drumului, îmbunătățește vizibilitatea și le conferă șoferilor un sentiment mai mare de siguranță atunci când se află la volan”, a explicat Cătălin Costea, Romanian Sales Representative pentru Tungsram Automotive.

Leave a Comment