Share
Noi zone roșii pe harta infecțiilor cu coronavirus

Noi zone roșii pe harta infecțiilor cu coronavirus

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a modificat aseară lista țărilor considerate „zone roșii” care implică intrarea în carantină instituționalizată.

Începând de azi-noapte de la ora 0.00, pe harta zonelor roșii au fost incluse Franța, Spania și Germania alături de Italia și Iran. De pe listă au fost restrase Chia și Coreea de Sud.

Trebuie știut că toți cetăţenii români care se întorc din aceste ţări vor intra obligatoriu în carantină instituţionalizată timp de 14 zile.

O schimbare majoră se observă și în privința zonelor galbele la sosirea din care este impusă obligatoriu izolarea la domiciliu. Conform INSP, tot de azi-noapte, toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională, din oricare altă zonă a lumii, mai puțin statele considerate zone roșii, vor intra în izolare la domiciliu 14 zile.

Zborurile care leagă România de Franța și Germania, anulate

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a anunțat aseară și că toate zborurile efectuate de operatori economici aerieni spre Franţa şi Germania şi din aceste ţări către România se vor suspenda începând de miercuri, ora 23,00, pentru o perioadă de 14 zile.

„Măsura nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zboruri de transport marfă şi corespondenţă, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgenţă, precum şi celor tehnice necomerciale. Măsura se va aplica începând cu mâine, 25 martie 2020, ora 23,00, ora României”, a spus Vela.

El a menţionat şi un articol care reglementează şi zona maritimă şi fluvială, prin care se interzice accesul piloţilor la bordul navelor sosite din zonele de risc roşii şi galbene în porturile maritime române, dacă nu dispun de echipament de protecţie stabilit de DSP Constanţa sau dacă aceste nave nu au efectuat perioada de carantinare de 14 zile de la ultimul port de escală.

„Se interzice accesul navelor maritime şi fluvio-maritime şi în porturile situate pe Dunărea maritimă până la efectuarea perioadei de carantinare de 14 zile”, a mai spus Vela.

Leave a Comment