Share
Peste 90% dintre dealerii chinezi de mașini și-au redeschis showroom-urile

Peste 90% dintre dealerii chinezi de mașini și-au redeschis showroom-urile

Conform unui raport al China Automobile Dealers Association, peste 90% dintre dealerii chinezi de automobile și-au redeschis în ultimele zile showroom-urile.

China Automobile Dealers Association informează că afacerile cu mașini revin la viață chiar dacă teama de o reizbucnire a epidemiei de coronavirus încă persistă. Totuși, în ciuda redeschiderii a peste 90% dintre dealeri, activitatea în showoom-uri se află, în medie, la doar 53% din nivelul normal.

Conform grupării de dealeri, care acoperă 8.393 de companii care comercializaează vehicule, traficul în showroom-uri variază foarte mult între mărci. Astfel, francizele care comercializedază vehicule chinezești au raportat un trafic de doar 35% din cel normal, în timp ce la firmele care au în portofoliu mărci străine traficul se situează la circa 54% din nivelul normal.

Cea mai rapidă revenire a traficului în showroom se observă la mărcile premium. Dealerii acestora au raportat un trafic de circa 57%.

Conform China Passenger Car Association, vânzările de autoturisme cu amănuntul au scăzut cu 47% în primele 15 zile ale lunii martie, față de aceeași lună a anului trecut.

„Unele municipalități își încurajează locuitorii să revină la viața normală. Cu toate acestea, încrederea consumatorilor în achizițiile de mașini este puțin probabil să revină la normal înainte de sfârșitul lunii”, consideră oficialii China Passenger Car Association.

Leave a Comment