Share
Ministrul Finanțelor: Dacia și Ford își susțin angajaţii din propriile costuri

Ministrul Finanțelor: Dacia și Ford își susțin angajaţii din propriile costuri

În contextul anunțului privind susținerea șomajului tehnic de către stat, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat că Dacia și Ford îşi susţin angajaţii din propriile costuri.

Anunțurile companiilor Automobile Dacia și Ford privind oprirea temporară a producției și trimiterea în șomaj a tuturor angajaților a luat prin surprindere mulțu români care nu au privit scena internațională pe care multe alte companii cu renuime au apelat deja la măsuri similare.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîţu, a făcut referire şi la deciziile celor două companii de a-şi trimite salariaţii în şomaj tehnic, pe fondul crizei provocate de coronavirus, spunând că acestea nu au impact asupra bugetului, deoarece companiile îşi susţin angajaţii din propriile costuri.

„Aceste companii îşi susţin angajaţii din propriile costuri. Suntem în contact permanent cu aceste companii, vedem ce putem să facem. Cred că cel mai important este să asigurăm pentru aceste companii materia primă şi să livrăm culoare ca să poată fi importate piese, materie primă, ca să poată să funcţioneze companiile, că aici este problema. Trebuie să ne asigurăm că există materia primă şi aceste companii să funcţioneze chiar pe stocuri, că pot să facă asta pe stocuri, şi vedem mai târziu”, a menţionat Florin Cîțu.

Citește și:

Leave a Comment