Share
Grupul BMW anunță oprirea temporară a uzinelor din Europa

Grupul BMW anunță oprirea temporară a uzinelor din Europa

La valul producătorilor auto care anunță opriri temporare ale activității se adaugă și bavarezii de la BMW. Motorul economiei europene pare aproape de oprirea completă.

În cadrul conferinței de presă dedicată prezentării rezultatelor financiare, Oliver Zipse, șeful grupului BMW, anunțat că grupul său se pregătește să suspende producția la fabricile sale din Europa și Africa de Sud. Deocamdată., întreruperea este prevăzută până pe 19 aprilie.

„Ne luăm responsabilitățile în serios, atât când vine vorba despre asigurarea protecției și sănătății angajaților noștri, cât și de realizarea unui echilibru cât mai bun în termeni de rentabilitate”, a declarat CEO-ul Oliver Zipse.

În acest context, BMW pare să fi abandonat speranțele menșționate anterior cu privire la atingerea unui nou record al vânzărilor în 2020.

De altfel oficialii BMW consideră că profitul înainte de taxare și livrările de vehicule vor scădea semnificativ în acest an pe măsură ce coronavirusul se va răspândi. În combinație cu cheltuielile mai mari necesare pentru cercetare și dezvoltare, acești factori vor reduce marja de profit pe segmentul auto.

Totodată, actuala incertitudine cu privire la răspândirea globală și efectele coronavirusului fac dificil orice prognoze pentru 2020. Cei de la BMW se așteptă însă la un volum mai scăzut al livrărilor pe toate piețele majore.

Citește și:

Leave a Comment