Share
Americanii bogați aflați în Europa, în goană după avioane private

Americanii bogați aflați în Europa, în goană după avioane private

Anunțul lui Donald Trump privind interdicția europenilor de a intra pe teritoriul SUA nu a luat pe nepregătite doar oficialii Uniunii Europene, ci și americanii aflați pe Bătrânul Continent. Unii dintre aceștia caută cu disperare avioane private cu care să se întoarcă rapid în Statele Unite.

Conform Bloomberg, deși companiile aeriene analizează încă implicaţiile restricţiilor anunţate de preşedintele Donald Trump pentru călătoriile dinspre Europa spre SUA, americanii bogați aflați pe Bătrânul Continent caută soluții rapide de a se întoarce acasă și de a evita carantina. În plus, mulți dintre aceștia nu își doresc să mai călătorească la bordul avioanelor de linie în care s-ar putea afla persoane infectate cu coronavirus.

„Situaţia este fără precedent” a declarat Adam Twidell, director general la compania PrivateFly, care oferă zboruri cu avioane private. „În ultimele ore am primit un număr semnificativ de cereri din partea americanilor care în prezent sunt în Europa şi sunt interesaţi să zboare înapoi în SUA. Am primit şi cereri din partea cetăţenilor americani interesaţi să zboare în alte părţi ale Europei şi spre Marea Britanie, care în prezent este scutită de această interdicţie”, adaugă Adam Twidell.

Miercuri seară, Donald Trump a anunţat suspendarea, începând de vineri, a tuturor călătoriilor din Europa spre SUA (cu excepţia celor din Marea Britanie) în încercarea de a împiedica propagarea virusului Covid-19 pe teritoriul american.

Impactul exact al interdicţiei asupra zborurilor transtalantice ale companiilor ariene nu este clar deocamdată, deoarece restricţiile nu se aplică rezidenţilor americani şi nici familiilor acestora. Într-un comunicat de presă, Secretarul pentru Securitate Internă, Chad Wolf, a informat că cetăţeni americani care revin din Europa vor călătorii spre anumite aeroporturi unde vor fi examinaţi dacă au virusul Covid-19.

„Avioanele private zboară în continuare”, spune Toby Edwards, director operaţional la compania de chartere Victor. „Cetăţenilor americani li se permite să revină în SUA la fel ca şi celor care nu au trecut printr-o ţară din spaţiul Schengen în ultimele 14 de zile”, adaugă Toby Edwards.

Pentru cei care îndeplinesc astfel de cerinţe, şi îşi permit cheltuielile suplimentare, avioanele private oferă cea mai rapidă modalitate de a reveni în SUA. Potrivit PrivateFly costul închirierii unui avion privat capabil să zboare pe ruta New York – Paris este de aproximativ 90.000 de dolari per zbor.

Citește și:

Leave a Comment