Share
Ministrul Transporturilor despre surparea DN7 Vâlcea – Sibiu: Situația nu arată deloc bine

Ministrul Transporturilor despre surparea DN7 Vâlcea – Sibiu: Situația nu arată deloc bine

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat astăzi că situația de pe DN7, acolo unde cu trei zile în urmă s-a prăbușit un zid de sprijin, „nu arată deloc bine”, dar speră ca totul să revină cât mai repede la normal.

Pe 5 martie, traficul rutier pe Valea Oltului, între Vâlcea și Sibiu, a fost dat peste cap de prăbușirea unui zid de sprijin în zona localității Câineni.

Potivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), „pe DN 7 (km 238+105 – km 238+130), pe partea dreaptă, în localitatea Câineni, județul Vâlcea, din cauza prăbușirii unui zid de sprijin, sub corpul drumului s-a format o cavernă care a cauzat o tasare a părții carosabile de aproximativ 10 cm. Circulația se desfășoară restricționat pe sensul de mers Râmnicu Vâlcea – Sibiu și este dirijată prin semafoare electrice”.

Astăzi, ministrul Lucian Bode s-a deplasat la fața locului pentru a verifica situația și a solicita refacerea părții carosabile afectate cât mai repede cu putință.

„Am venit astăzi, aici, pe unul dintre cele mai importante drumuri care leagă Muntenia de Ardeal pentru că vreau să văd personal situația, de la fața locului, nu cum îmi este prezentată la birou. Da, situația nu arată deloc bine. Din primul moment, din care am fost anunțat despre acest eveniment, i-am cerut doamnei director a CNAIR să dispună toate măsurile necesare ca situația să revină cât mai repede la normal. Este un drum foarte circulat, este chiar o necesitate. Pot să vă spun că le-am cerut celor de la CNAIR, că indiferent de situația care se înregistrează aici, la Câineni, la km 238, să respecte legea, să respecte procedurile aferente acestor situații. După cum mi-au comunicat, la acest moment avem hotărâre pentru situații de urgență/calamitate, avem expertiză și autorizație de construcție. Trebuie intervenit foarte repede și foarte serios, nu ne putem juca cu viețile oamenilor. De aceea îi cer, aici și acum, domnului director regional al DRDP Craiova să supravegheze personal această importantă lucrare”.

Promisiuni privind autostrada Pitești – Sibiu

Ministrul a menționat și că a devenit clar „pentru toată lumea că autostrăzile trebuie să unească toate regiunile țării. Nu ne putem baza doar pe rețeaua de drumuri naționale. De aceea facem toate eforturile pentru ca proiecte precum autostrada Sibiu – Pitești să fie cât mai repede finalizate. În acest sens vă spun că a fost deja avizat în CTE proiectul tehnic al lotului 1 Boița-Sibiu, din autostrada Sibiu- Pitești și urmează să eliberăm autorizația de construire. Vă asigur că vom străpunge Carpații și vom avea autostradă de la Sibiu la Pitești, o autostradă cerută atât de români, cât și de firmele care desfășoară business-uri în zonă”.

Leave a Comment