Share
Încă un eveniment de talie mondială anulat de teama coronavirusului: Salonul turismului de la Paris

Încă un eveniment de talie mondială anulat de teama coronavirusului: Salonul turismului de la Paris

Organizatorii Salonului mondial al turismului de la Paris, eveniment ce urma să se deruleze între 12 şi 15 martie şi să primească peste 100.000 de vizitatori, au anunțat anularea manifestării.

Ca și în cazul expoziției auto de la Geneva, organizatorii au așteptat mai întâi ca guvernul să interzică „adunările de peste 5.000 de persoane în mediu închis”. În acest mod au reușit să scape de plata unor eventuale penalități invocând forța majoră.

Astfel, în cazul expoziției mondiale a turismului de la Paris, guvernul francez a anunţat în weekend că toate „adunările de peste 5.000 de persoane în mediu închis” vor fi anulate, precum şi cele care de desfăşoară „în mediu deschis când prilejuiesc amestecuri de persoane provenite din zone unde este posibil ca virusul să circule”. Imediat după acest anunț, Salonul a fost anulat.

„Cea de a 45-a ediţie a Salonului de turism şi cea de a 36-a ediţie a Salonului «Destinaţii naturale», prevăzute să aibă loc între 12 şi 15 martie, sunt anulate pentru a respecta dispoziţiile autorităţilor publice şi în acord cu clienţii şi partenerii noştri”, a menționat compania Comexposium, organizatorul evenimentului.

„Nu luăm această decizie cu inima uşoară, conştienţi de consecinţele economice pentru expozanţii noştri profesionişti din turism, în această perioadă deja complicată pentru sector. Totuşi, trebuie să respectăm recomandările şi precauţiile autorităţilor în numele sănătăţii şi a securităţii publicului”, a precizat organizatorul.

Vinerea trecută, salonul internaţional al turismului (ITB) de la Berlin – care îl precede pe cel de la Paris şi care urma să se desfăşoare între 4 şi 8 martie – a fost şi el anulat din cauza epidemiei cazuate de virusul Covid-19.

Citește și:

Leave a Comment