Share
CFR Cluj eliminată de VAR din Europa League

CFR Cluj eliminată de VAR din Europa League

Meciul retur dintre Sevilla și CFR Cluj s-a încheiat indecis, 0 – 0, după ce echipa din România a marcat un gol anulat de arbitru la intervenția specialiștilor VAR. Cum în tur scorul a fost 1 – 1, spaniolii s-au calificat în etapa următoare a competiției.

Campioana României a părăsit competiţia fără a cunoaşte înfrângerea în fața formației spaniole FC Sevilla, multiplă câştigătoare a trofeului. Clujenii au fost aproape de a produce o mare surpriză pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan din Sevilla, dar golul marcat pe finalul jocului de Păun a fost anulat după intervenţia VAR-ului (Video Assistant Referee).

Echipa iberică a controlat jocul încă din start şi a avut prima ocazie în minutul 5, când Arlauskis a ieşit greşit la un corner, iar Vinicius a fost aproape de autogol. Reguilon, rămas nemarcat în careu, a trimis din voleu peste poartă (12). Suso a şutat de la 24 de metri pe lângă (20), Arlauskis a fost la post la şutul-centrare al lui Navas de pe dreapta (25), Fernando a deviat periculos mingea expediată de Ocampos (26), iar Diego Carlos (30) a prins şi el un şut bun de la 30 m, reţinut de portar.

CFR a replicat prin două şuturi de la aproape 30 de metri, trase de Camora (17) şi Djokovic (30), ambele prinse de Bounou.

Spaniolii au ratat şi alte ocazii de gol, în minutul 33, când Arlauskis s-a remarcat în două rânduri, la şutul lui Kounde din afara careului, iar apoi la mingea expediată de Joan Jordan din careu. În minutul 39, Reguilon a şutat în blocajul lui De Jong, iar apoi Ocampos a reluat imprecis.

Finalul primei reprize a aparţinut ardelenilor, careu au fost aproape de gol. Mai întâi, Djokovic (45) a trimis un şut cu boltă de la 16 metri, dar Bounou a respins peste poartă. Portarul marocan a salvat şutul tras la colţul scurt de Păun (45+1), pentru ca la faza următoare Boli să reia cu capul pe lângă poartă din 6 metri, la cornerul lui Deac (45+2).

CFR a dat o replică mult mai bună după pauză, dar nu a reuşit golul calificării. Ocampos (49) a şutat prin faţa porţii la centrarea lui Navas, la prima ocazie a reprizei secunde.

CFR Cluj a avut două oportunităţi în minutul 61, prin Omrani, care a şutat de la 26 metri, dar Bounou a prins, după care portarul a fost nevoit să respingă mingea expediată de Păun de la circa 28 de metri.

Sevilla a mai ratat ocazii prin Fernando (71), care a fost imprecis din careu, şi Nolito (82), al cărui şut a fost reţinut de Arlauskis. Apoi Deac a irosit o şansă mare de gol în minutul 84, când a reluat peste poartă din marginea careului.

În minutul 87, Păun a şutat de la 26 de metri, iar portarul a scăpat mingea în plasă, însă golul a fost anulat în urma intervenţiei arbitrajului video, pentru un henţ comis în prealabil de Traore.

CFR nu a mai reuşit nimic notabil până la final, jocul fiind haotic de ambele părţi, dar campioana României a părăsit competiţia cu capul sus, după două egaluri cu una dintre echipele de top din Spania.

Leave a Comment