Share
Cinci ceasuri din segmentul de lux cu prețuri sub 5.000 de euro

Cinci ceasuri din segmentul de lux cu prețuri sub 5.000 de euro

Cunoscute pentru ceasurile cu mecanisme complicate, cadrane spectaculoase și prețuri exorbitante, mărcile din zona haute horlogerie au în portofoliu și piese mai puțin costisitoare, ideale pentru cei care abia încep să-și cultive pesiunea sau pentru cei care caută un cadou.

Baume & Mercier Clifton Baumatic 10399 este unul dintre cele mai puțin costisitoare ceasuri produse de firme „cu nume”. Cunoscut pentru sobrietatea și fiabilitatea pieselor sale, brandul Baume & Mercier asigură un statut aparte purtătorului, iar Clifton Baumatic 10399 nu face notă discordantă. Având un stil urban clasic și o carcasă de 40 mm din oțel care găzduiește un cadran negru curat, Baume & Mercier Clifton Baumatic 10399 este animat de calibrul BM12-1975A conceput pentru a rezista câmpurilor magnetice care fac parte din viața de zi cu zi. Cu o rezervă de putere de 24 de ore și o precizie destuil de bună, acest cu mecanism certificat COSC costă doar 2.600 de euro.

TAG Heuer Autavia și-a făcut fanii să aștepte până în 2019 revenirea în lumina reflectoarelor. Este ceasul pe care Jack Heuer și l-a imaginat în 1962 pentru fanii curselor. Revenit într-o nouă formă, ceasul păstrează în mod intenționat aspectul vintage. Carcasa de 42 mm, bezelul rotativ bidirecțional, cadranul albastru profund și indicatoarele luminiscente nu sunt decât părțile vizibile ale unui ceas care ascunde un mecanism dezvoltat de TAG Heuer Institute. Costul unei astfel de piese este de 3.650 de euro.

Cartier Panthère Small Model este un ceas cu dimensiuni mici, dar cu un efect spectaculos. După revenirea la lumina reflectoarelor în 2017, acestă veritabilă vedetă a anilor 1980 continuă să dezvăluie numeroasele fațete ale personalității sale. Mai delicat ca oricând, acest model are carcasă din oțel și un mecanism electronic.  Prețul „Panterei” Cartier este de 3.850 de euro.

Breitling Navitimer Automatic 41 este o adevărată încântare pentru toți cei care apreciază ceasurile „pilot”și pentru care vârsta de aur a zborului a însemnat un punct de cotitură al omenirii. Lansat în 1952, modelul de bază Navitimer permitea piloților să efectueze aproximativ douăzeci de calcule de navigație în timpul petrecut în aer. Noua versiune automată păstrează multe dintre caracteristicile piesei din anii ’50, însă în interiorul carcasei de 41 mm cu bezel bidirecțional se află un mecanism nou, certificat COSC. Breitling Navitimer Automatic 41 poate fi al tău pentru 3.920 de euro.

IWC Pilot’s Watch Automatic Spitfire este, ca și piesa de mai sus, un model cu o istorie bogată. Inspirat de ceasul Mark 11 care făcea parte din echipamentul piloților Royal Air Force în 1948, acest nou Automatic Spitfire de la IWC are o carcasă robustă din oțel de 39 mm, un cadran negru, indicatori ampli placați cu rodiu și o curea textilă verde care sugerează echipementul unui pilot de Spitfire. Pentru a pune în mișcare acest ceas spectaculos, IWC a ales un mecanism de generație nouă, calibrul 32110, ascuns în spatele unei capac gravat cu iconicul avion desenat de Reginald J. Mitchell. Prețul este de 4.850 de euro.

Ceasuri sub 5000

Citește și:

Leave a Comment