Share
Simone Biles, Lewis Hamilton şi Lionel Messi, sportivii anului la gala Laureus

Simone Biles, Lewis Hamilton şi Lionel Messi, sportivii anului la gala Laureus

Gala premiilor Laureus, rezervată celor mai buni sportivi din lume a avut loc aseară la Berlin și i-a avut printre învingători pe gimnasta Simone Biles, pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton și fotbalistul Lionel Messi.

Campion mondial al Formulei 1, pilotul britanic Lewis Hamilton, împreună cu vedeta echiperi FC Barcelona, fotbalistul Leo Messi s-au văzut nevoiți să împartă premiul Laureus rezervat celui mai bun sportiv al anului, în timp ce titluol de sportiva anului i-a revenit, pentru a treia oară, gimnasta Simone Biles din SUA.

Lewis Hamilton a cucerit, în 2019, al şaselea său titlu de campion al lumii în „Mare Circ”, în timp ce Leo Messi a devenit campion al Spaniei cu FC Barcelona şi a atins semifinalele Ligii Campionilor.

În acelai timp, Simone Biles, care a câştigat cinci titluri mondiale în 2019, are în palmares, la doar 22 de ani, 25 de medalii de aur, fiind aleasă sportiva anului de membrii Academiei Laureus, printre care se numără şi legendara gimnastă română Nadia Comăneci. Sportiva din Statele Unite a mai primit această distincţie în 2017 şi 2019.

Selecţionata de rugby a Africii de Sud, actuala campioană a lumii, a fost desemnată cea mai bună echipă a anului, succedându-i reprezentativei de fotbal a Franţei, campioana mondială din 2018.

Trofeul rezervat revelaţiei anului a fost atribuit ciclistului columbian Egan Bernal, câştigătorul ediţiei de anul trecut a Turului Franţei. Acesta a devenit, la doar 22 de ani, cel mai tânăr învingător al celebrie curse din 1909 şi până în prezent.

Leave a Comment