Share
Tranzacții majore în domeniul farmaciilor din România. După intrarea Dr. Max pe piață, Help Net se extinde

Tranzacții majore în domeniul farmaciilor din România. După intrarea Dr. Max pe piață, Help Net se extinde

După intrarea pe piață a Dr. Max, cel mai mare lanț farmaceutic din Europa Centrală și de Est, Help Net Farma reacționează anunțând achiziția a 52 de farmacii Remedia. Consiliul Concurenței analizează și preluarea Ecofarmacia tot de către Help Net.

Pe 10 februarie, grupul A&D Pharma, achiziționat la finalul lui 2017 de cehii de la Penta Investments, anunța intrarea pe piața din România a brandului Dr. Max, nume preluat chiar în acea zi de 400 de farmacii.

Conform oficialilio A&D Pharma, „2020 este anul în care Dr.Max intră oficial în viața românilor cu peste 400 de farmacii în toată țara, acoperind cele mai importante orașe și zone geografice. Printre alte orașe de pe harta României, Dr.Max va fi prezent în București, Cluj, Timișoara, Brașov și Constanța. Dr.Max, cel mai mare lanț farmaceutic din Europa Centrală și de Est, are un concept de succes pe fiecare piață unde se extinde. După o analiză detaliată a nevoilor consumatorilor români în ceea ce privește piața de retail a farmaciilor, grupul A&D Pharma a decis să raspundă nevoilor pieței cu două branduri distincte: Dr.Max și Sensiblu”.

În aceeași zi, Consiliul Concurenţei anunța că analizează tranzacţia prin care Help Net Farma SA intenţionează să preia Ecofarmacia Network SRL. Help Net Farma SA face parte din grupul german Phoenix şi operează, la nivelul întregii ţări, lanţul farmaceutic ce activează sub brandul „Help Net”. Ecofarmacia Network SRL operează 33 de farmacii „Ecofarmacia”, localizate în centrul Transilvaniei.

După doar două zile, pe 12 februarie, Farmaceutica Remedia semna contractul pentru vânzarea a 52 de farmacii către Help Net Farma pentru suma de 8,5 milioane de euro.

„Prin această acţiune Farmaceutica Remedia confirmă aşteptările investitorilor de a creşte profitabilitatea companiei, de a asigura resurse de consolidare şi dezvoltare a liniilor de afaceri de perspectivă şi de a cristaliza noi direcţii inovatoare în domeniul serviciilor de sănătate”, menționau oficialii Remedia.

Lanţul de farmacii Remedia este prezent în 14 judeţe, preponderent în Hunedoara, Alba dar şi Bucureşti, unde operează 18 unităţi. Prin această nouă achiziţie strategică, Help Net, parte a grupului Phoenix, se plasează pe locul 3 pe piaţa locală de retail farmaceutic, cu peste 350 de unităţi la nivel naţional şi un plan ambiţios de dezvoltare pentru viitor.

Fondat în 1998, Help Net este al treilea cel mai mare lanţ farmaceutic din România, cu peste 350 de farmacii deschise la nivel naţional şi o cifră de afaceri de peste 168 de milioane de euro în 2019. Compania are aproximativ 1.800 de angajaţi.

Leave a Comment