Share
CNAIR anunță începerea lucrărilor la podul peste Olt de la Slatina. Traficul va fi deviat

CNAIR anunță începerea lucrărilor la podul peste Olt de la Slatina. Traficul va fi deviat

Sorin Scarlat, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anunțat că proiectarea lucrărilor de reabilitare a podului rutier peste râul Olt de la Slatina este finalizată şi a fost dat ordin de începere. Vor fi stabilite rute ocolitoare pentru șoferi.

Conform directorului CNAIR, Sorin Scarlat, „proiectarea este finalizată, am dat ordin de începere, iar în maximum două luni de zile, cu siguranţă, vor începe lucrările premergătoare realizării reparaţiilor”.

Pe lângă necesitatea clară a modernizării podului de la Slatina și efectele pozitive avute, odată cu finalizarea lucrărilor, asupra traficului, proiectul CNAIR va crea însă și un disconfort temporar șopferilor care tranzitează zona. Astfel, pentru că podul va fi, pentru o perioadă, complet închis circulației rutiere, este nevoie de stabilirea unor rute ocolitoare.

„Împreună cu Poliţia Rutieră, vom lua o decizie cu privire la soluţiile propuse de antreprenor şi cu siguranţă vom anunţa care vor fi acele rute ocolitoare în momentul în care se va decide închiderea definitivă a podului”, a explicat directorul general al CNAIR.

Deși nu a dat detalii despre aceste rute, cea mai apropiată cale de acces peste Olt se află la hidrocentrala Slatina, de-a lungul drumului 90A. O altă rută ocolitoare ar putea fi traversarea Oltului pe DJ546G între Cherleștii Moșteni și Mamura. Iar o a treia, prin devierea circulației pe 84A între Malu Roșu și Cioroiu. La mai mare distanță se află și zonele de trecere peste Olt Poganu – Drăgășani sau Drăgănești Olt – Caracal și Pestra – Caracal.

Leave a Comment