Share
Scandalul anulării concertului Lara Fabian de la București ia amploare. Artista și organizatorii se amenință cu tribunalul

Scandalul anulării concertului Lara Fabian de la București ia amploare. Artista și organizatorii se amenință cu tribunalul

Sute de persoane care au plătit bilete pentru a participa la concertul faimoasei cântărețe Lara Fabian de la București s-au declarat revoltate de anularea evenimentului cu doar câteva ore înainte de debut. Atât artista cât și organizatorii se amenință acum cu procese în justiție.

„Sunt în Bucureşti, în hotel… şi sunt profund tristă pentru că trebuie să vă spun că spectacolul din această seară este anulat din cauza unor circumstanţe foarte nefericite, independente de voinţa mea sau a trupei mele. (…) Simt furie şi indignare, deoarece, pentru a patra oară la rând, persoana care gestionează turneul internaţional (nu afectează Franţa şi Turneul Francez), care ar trebui să plătească pentru spectacolele noastre, se află în incapacitate de plată. Nu pot accepta să nu văd acest abuz şi nici nu pot continua să cânt, mai ales că trebuie să achit toate cheltuielile cu trupa şi concertul, fără să fiu plătită, la rândul meu, pentru a acoperi toate acestea. Este o situaţie oribilă. Am încercat să continui, sperând că totul se va rezolva, dar situaţia mai mult s-a înrăutăţit şi, regretabil, nu mai putem continua”, a scris Lara Fabian pe Facebook, cu doar câteva ore înainte de ora la care ar fi trebuit să înceapă concertul său programat la Sala Palatului din București.

Ea a precizat că acest lucru i-a provocat suferinţă enormă şi stres în ultimele câteva luni, ajungând să se îmbolnăvească, acesta fiind şi motivul pentru care nu a putut concerta ultima dată când a venit la Bucureşti. Trebuie menționat că Lara Fabian anulase și cele două concerte pe care ar fi trebuit să le susțină tot la București în luna noiembrie a anului trecut.

Artista a adăugat că nu poate accepta această situaţie şi că va apela la toate „căile legale”, astfel încât să poată reveni cât poate de repede la Bucureşti.

„Bucureşti, îţi promit, în curând voi cânta din nou pentru tine… Şi da, vom sărbători muzica şi iubirea împreună cu bucuria care ne leagă”, a mai spus artista.

Organizatorii reacționează

Organizatorii concertului de la Bucureşti al Larei Fabian au anunțat și ei că vor intenta proces artistei şi managementului ei având în vedere că „a anulat unilateral” spectacolul de la Sala Palatului.

„În seara de 3 februarie, Lara Fabian trebuia să susţină un concert la Sala Palatului. Pentru a doua oară consecutiv, artista a anulat spectacolul. Acest lucru este inacceptabil şi noi nu acceptăm acuzaţia falsă făcută la adresa noastră prin intermediul conturilor ei de social media. Biletele au fost vândute în proporţie foarte mare şi noi, organizatorii, am pregătit spectacolul până la ultimul detaliu”, susţin organizatorii.

Ei spun că luni, în ziua concertului, la ora 16,00, artista „a decis să părăsească Sala şi să plece către aeroport, fără să discute în prealabil cu niciun reprezentant al organizatorului”.

„Nu a oferit nicio scuză validă, lăsându-i uimiţi atât pe cei din echipa ei, cât şi pe organizatori. În postarea ei de pe conturile de social media, artista spune că este în camera ei de hotel, menţionând că nu a fost plătită pentru a putea să îşi plătească echipa, aşadar fiind nevoită să anuleze concertul. Dacă neplata ar fi motivul real, atunci nu ar fi trebuit să se prezinte în Bucureşti. Absenţa ei vătămează promoterul şi pe toţi cei implicaţi în organizarea evenimentului. Ne cerem scuze pentru publicul afectat, care împărtăşeşte cu noi această problemă. Lara Fabian a anulat şi spectacolul pe care ar fi trebuit să îl susţină în Atena pe 1 februarie. (…) În orice caz, în acest moment vom înainta un proces împotriva artistei şi managementului acesteia pentru a primi dreptate în cadrul acestei situaţii dureroase. Suntem încrezători că autoritatea competentă va da un verdict corect”, arată organizatorii.

La Bucureşti, artista ar fi trebuit să susţină două concerte în luna noiembrie 2019, dar din cauza unor probleme de sănătate spectacolele au fost reprogramate pentru 3 februarie. Tot din acelaşi motiv a fost anulat şi concertul pe care Lara Fabian ar fi trebuit să-l susţină la Craiova, pe 17 noiembrie.

Bilete pentru concertul Lara Fabian de la Sala Palatului din Bucureşti, parte a turneului „50 World Tour”, au avut preţuri cuprinse între 200 de lei şi 600 de lei, iar evenimentul a fost organizat de International Creative Talent Agency.

Lara Fabian

Leave a Comment