Share
Super Bowl 2020: O bătălie între ofensiva Kansas City Chiefs și defensiva San Francisco 49ers

Super Bowl 2020: O bătălie între ofensiva Kansas City Chiefs și defensiva San Francisco 49ers

Astăzi, pe Hard Rock Stadium din Miami, are loc cea de 45-a ediție a celebrului Super Bowl, finala Ligii de Fotbal American (NFL). Pe lângă vedetele celor de la Chiefs și 49ers, spactacolul va fi întreținut de Shakira și Jennifer Lopez, iar specatorii vor putea utiliza tehnologia 5G.

Conform analiștilor NFL, finala din acest an va fi o confruntare între un atac aproape imposibil de oprit și o apărare de multe ori impenetrabilă.

În acest context, Kansas City, cu atacanții săi rapizi și cu o tactică spectaculoasă în timpul acțiunilor desfășurate în terenul advers, pare favorită, însă nu trebuie ignorat faptul că echipa adversă are o experință mai mare în jocurile cu încărcătura specifică Super Bowl. În timp ce Chiefs se află la primul lor Super Bowl în ultimii 50 de ani, 49ers au cinci titluri, „detaliu” care plasează echipa din San Francisco pe locul trei, după New England Patriots și Pittsburgh Steelers.

Câțiva dintre jucătorii celor două echipe pot atinge recorduri importante. Astfel, Patrick Mahomes, quarterback-ul celor de la Chiefs, MVP al NFL anul trecut, se poate alătura lui Ben Roethlisberger și Tom Brady în grupul select al tinerilor care au ridicat deasupra capului un trofeu Lombardi înainte de a 25-a aniversare. Din echipa adversă, jucătorii de la care se așteaptă faze spectaculoase sunt quarterback-ul Jimmy Garoppolo, Raheem Mostert, dar și debutantul Nick Bosa.

Super Bowl LIV va fi televizat în direct în mai mult de 180 de țări și teritorii și va fi comentat în aproape 25 de limbi.

Însă Super Bowl nu este doar despre fotbal. În spiritul pur american, simpla confruntare dintre Kansas City Chiefs și San Francisco 49ers, este tratată ca un adevărat spectacol, în care, de exemplu, atmosfera din pauză este susținută de nume cunoscute precum Jennifer Lopez și Shakira. În cele 12 minute rezervate Pepsi Super Bowl LIV Halftime Show, cele două promit și un moment emoționant dedicat memoriei lui Kobe Bryant. Nu trebuie omis faptul că imnul național al Statelor Unite va fi interpetat de Demi Lovato.

De asemenea, fanii care au plătit sume importante pentru a vedea pe viu ediția din 2020 a Super Bowl, vor putea utiliza tehnologia 5G. Conform Verizon, atât stadionul cât și împrejurimile, centrul orașului Miami și aeroportul vor fi acoperite de o performantă rețea 5G.

Ultimul, dar nu cel din urmă, detaliu care face din Super Bowl un spectacol impresionant se leagă de industria media și publicitate. Este deja cunoscut faptul că majoritatea spot-urilor prezentate în timpul evenimentului rămân în memoria publicului, și, din această cauză, prețul a doar 30 de secunde de emisie depășește 5 milioane de dolari.

Din nefericire, ediția din acest an a Super Bowl nu este transmisă de posturile TV din România.

Leave a Comment