Share
China cere sprijinul UE în lupta cu epidemia 2019-nCoV

China cere sprijinul UE în lupta cu epidemia 2019-nCoV

Guvernul de la Beijing a anunțat că premierul chinez Li Keqiang a cerut Uniunii Europene să faciliteze achiziţiile urgente de materiale sanitare din ţările membre. Numărul persoanelor infectate depășește 11.000.

Potrivit CNN, care citează o declaraţie a executivului chinez, Li a discutat telefonic cu şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi speră să cumpere provizii din statele membre ale UE „prin intermediul canalelor comerciale”. „Şi suntem dispuşi să intensificăm schimburile de informaţii, politici şi de ordin tehnic şi să cooperăm cu comunităţile internaţionale, inclusiv cu UE”, a subliniat Li, potrivit declaraţiei citate.

Conform aceleiaşi surse, Li Keqiang a declarat că executivul chinez a pus mereu siguranţa şi sănătatea oamenilor mai presus de orice şi că acţionează pentru a controla epidemia într-o manieră transparentă şi ordonată. Actuala misiune a autorităţilor chineze este să stopeze extinderea epidemiei de coronavirus şi să trateze pacienţii, precum şi să garanteze o viaţă normală poporului chinez şi străinilor din China.

În declaraţia guvernului chinez se mai adăugă că von der Leyen a declarat că UE va face tot ce-i stă în putinţă şi va coordona toate resursele necesare pentru a oferi asistenţă Chinei.

11.000 de persoane contaminate în China

Epidemia provocată de noul coronavirus din China a făcut ieri încă 45 de morţi în provincia Hubei. Conform autorităților chineze, numărul total al persoanelor decedate din cauza virusului 2019-nCoV este de 258.

Epidemia a făcut peste 1.347 de noi contaminări în Hubei în ultimele 24 de ore, ridicând la mai mult de 11.000 numărul persoanelor contaminate în întreaga ţară, majoritatea în Hubei.

Virusul a apărut probabil în decembrie într-o piaţă agroalimentară din Wuhan, capitala provinciei, unde se vindeau animale sălbatice.

Epidemia s-a răspândit rapid, favorizată de marile migraţii care însoţesc tradiţional sărbătorile de Anul Nou chinezesc. Ulterior, au apărut cazuri în peste 20 de ţări.

Un înalt responsabil al Partidului Comunist din Wuhan şi-a exprimat vineri „regretele”, estimând că autorităţile locale nu au reacţionat suficient de repede pentru a opri răspândirea bolii.

Citește și:

Leave a Comment