Share
În sfârșit, polițiștii par să deschidă ochii: Amenzi și permise suspendate pentru depășirea coloanei la semafor

În sfârșit, polițiștii par să deschidă ochii: Amenzi și permise suspendate pentru depășirea coloanei la semafor

Poliţiştii Brigăzii de Poliție Rutieră au acţionat, miercuri dimineaţă, pe arterele principale ale Bucureştiului şi au amendat şoferii care depăşeau autovehiculele oprite în coloană la semafor sau care nu respectau indicatorul „ocolire” instalat pe refugiul staţiilor de tramvai.

Contravențiile ignorate ani buni de polițiștii prea permisivi, dar acuzate tot mai des de șoferii din întreaga țară, par să fi intrat, în sfârșit, în vizorul celor care trebuie să aplice legea.

După ce, ani de-a rândul, șoferii „cu tupeu” au ignorat coloanele oprite la semafor – depășind fie prin dreapta, pe banda rezervată virajelor în acea direcție, fie prin stânga, pe linia de tramvai sau chiar contrasens – polițiștii par să fi înțeles că acesta este un flagel care se extinde în lipsa unor măsuri concrete de stopare a lui. Mai mult chiar, dat fiind faptul că, după depășirea coloanei oprite la semafor, mulți pătrundeau în intersecție pe culoarea roșie a semaforului oprindu-se dincolo de marcajele de pe carosabil, atât încălcarea legii cât și pericolul provocării unor accidente a devenit tot mai evident.

Potrivit polițiștilor, în urma acțiunii din această dimineață, au fost aplicate 74 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 33.800 de lei, majoritatea pentru nerespectarea indicatorului „ocolire” instalat pe refugiul staţiilor de tramvai (36), pentru încălcarea marcajului longitudinal continuu şi pentru depăşirea vehiculelor oprite în coloană la culoarea roşie a semaforului (8).

Totodată, au fost reţinute 19 permise de conducere, majoritatea dintre acestea pentru depăşirea vehiculelor oprite în coloană la culoarea roşie a semaforului (8), pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric (4) şi pentru neacordarea de prioritate pietonilor (3).

„Sperăm ca prin astfel de activităţi să tragem un semnal de alarmă şi să-i determinăm pe conducătorii auto să conştientizeze importanţa respectului reciproc în trafic, fapt ce va contribui la îmbunătăţirea fluenţei traficului rutier şi reducerea numărului de evenimente nedorite”, a precizat Poliţia Rutieră.

Citește și:

Leave a Comment