Share
Ion Țiriac și ministrul Transporturilor s-au înțeles în privința căii ferate către aeroportul Otopeni

Ion Țiriac și ministrul Transporturilor s-au înțeles în privința căii ferate către aeroportul Otopeni

Deranjat de proiectul care impunea trecerea căii ferate către aeroportul Otopeni pe lângă patinoarul construit de el, Ion Țiriac a reacționat dur reușind, alături de alți locuitori din zonă, chiar să blocheze în justiție derularea lucrărilor. Acum lucrurile par să revină la normal.

Ion Țiriac și reprezentanții Fundației Ion Țiriac s-au întâlnit astăzi cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, cu cei ai CFR și ai constructorului pentru a găsi soluțiile optime privind desfășurarea lucrărilor la proiectul de infrastructură menit să realizeze conexiunea dintre aeroportul Otopeni și Gara de Nord.

În discuțiile avute s-au identificat soluții pentru reducerea impactului negativ al căii ferate asupra proiectelor de interes public ale Fundației Ion Țiriac din orașul Otopeni, în special patinoarul Țiriac-Telekom Arena.

Conform oficialilor grupului Țiriac măsurile ce urmează a fi implementate, în perioada imediat următoare, vizează asigurarea funcționării optime și în condiții de siguranță ridicată, pe termen lung, a patinoarului Țiriac – Telekom Arena. Astfel, spre exemplu, se vor monta o serie de elemente constructive necesare pentru diminuarea vibrațiilor și a zgomotului, precum și pentru garantarea funcționării în siguranță a facilității sportive.

„O concluzie utilă ce a reieșit din discuție se referă la beneficiile construirii unei stații de tren în imediata apropiere a patinoarului care să ofere o accesibilitate mai bună pentru sportivii care doresc să utilizeze Patinoarul Țiriac-Telekom Arena, precum și pentru alte obiective de interes din proximitate”, au menționat reprezentanții Țiriac Holdings.

Anterior, Fundația Ion Țiriac a atras, în mai multe rânduri, atenția reprezentanților statului român și a opiniei publice în legătură cu modul în care dezvoltarea liniei ferate periclitează continuarea activității patinoarului.  

Patinoarul Țiriac – Telekom Arena din orașul Otopeni, dezvoltat de Fundația Ion Țiriac, a fost inaugurat în anul 2016 în urma unei investiții de peste 3,6 milioane de euro. Acest proiect este singurul patinoar din zona București-Ilfov dezvoltat conform celor mai recente norme olimpice internaționale și în acord cu indicațiile Federației Internaționale de Hochei (FIH).

Leave a Comment