Share
Ford Mustang GT, mașina din Bullit, adjudecată la licitație pentru 3,7 mil. USD

Ford Mustang GT, mașina din Bullit, adjudecată la licitație pentru 3,7 mil. USD

Casa de licitaţii David Morton a anunțat că a vândut la licitaţie modelul Ford Mustang GT utilizat de actorul Steve McQueen în cunoscutul film „Bullit”.

Celebrul Ford Mustang GT, condus de Steve McQueen pe străzile din San Francisco în memorabilul film „Bullitt”, a fost vândut la licitaţie pentru suma de 3,7 milioane de dolari.

Fără să fie dublat de un cascador, Steve McQueen însuşi a condus bolidul în acest film din 1968, mai ales într-o antrenantă scenă cu urmăriri de maşini.

Mustangul s-a aflat în proprietatea lui Sean Kiernan, în vârstă de 38 de ani. Tatăl său o cumpărase cu 3.500 de dolari în 1974 (preţul la care în mod simbolic a fost scos la vânzare vineri) iar familia a condus maşina până în 1980, când ambreiajul a cedat.

Maşina a rămas în garaj până când Sean Kiernan a reparat-o şi a expus-o după moartea tatălui său în 2014.

Această marcă şi mai ales modelul Ford Mustang GT Fastback sunt atât de emblematice în SUA, încât fabricantul a prezentat în 2018 o ediţie limitată, intitulată Mustang Bullitt.

Ford Mustang Bullit - Steve McQueen

Ford menține modelul Bullit în atenție

În 2018, cea de-a treia generaţie Mustang Bullitt călca pe urmele anterioarelor ediţii speciale Bullitt construite pe baza modelelor din 2001 şi 2008. Acestea au oferit, de asemenea, motoare mai puternice, jante Torq Thrust, elemente de design unice şi opţiuni dedicate pentru vopseaua caroseriei, implicit clasicul Dark Highland Green.

Noul Mustang Bullitt are o transmisie manuală cu şase trepte echipată cu noua tehnologie de sincronizare a turaţiilor, care foloseşte sistemul de control electronic al motorului pentru a transmite un impuls scurt asupra acceleraţiei în momentul retrogradării de treaptă – sincronizând astfel viteza de rotaţie a motorului cu treapta selectată. Rezultatul este o schimbare de treaptă mai fluidă, fără întreruperi.

Sistemul audio premium standard B&O PLAY dezvoltă o putere de 1000 W prin cele 12 incinte acustice de înaltă performanţă şi le oferă ocupanţilor o experienţă audio de top indiferent de locul pe care stau aceştia. Sistemul include un subwoofer cu membrană dual-voice pentru un bas adânc şi clar, dar şi difuzoare de înaltă performanţă cu trei căi de distribuţie a sunetului pentru o experienţă echilibrată în toate punctele habitaclului.

Lista de elemente disponibile standard include şi instrumentarul digital LCD de 12 inch. Acesta este identic la nivel de funcţionalitate cu cel regăsit pe noul Mustang, dar oferă un ecran de pornire unicat Bullitt. Ca un omagiu adus interiorului maşinii originale, schimbătorul de viteze are o mâner sferic de culoare albă.

Tehnologiile de asistenţă a şoferului includ Sistemul de monitorizare şi avertizare pentru unghiul mort cu alertă la intersecţia cu traficul perpendicular (Blind Spot Information System with Cross Traffic Alert), care-i avertizează pe şoferi în legătură cu vehiculele detectate în zonele dificil de monitorizat cu ochiul liber sau cu ajutorul oglinzilor.

Suspensia variabilă sofisticată Ford MagneRide este de asemenea pe lista elementelor oferite. Aceasta utilizează un fluid stimulat electronic în interiorul amortizorului pentru a răspunde în timp real la condiţiile schimbătoare ale suprafeţei de rulare, optimizând astfel ţinuta de drum fără să sacrifice confortul. Un sistem de evacuare cu valve active este oferit şi el standard, pachetul îmbunătăţind sunetul specific al motorului V8. În Sua, prețul de bază al modernului modelul Ford Mustang Bullit este de circa 47.700 de dolari.

Leave a Comment