Share
Gabriela Firea: Problemele de trafic și mediu din Capitală nu pot fi rezolvate doar de PMB

Gabriela Firea: Problemele de trafic și mediu din Capitală nu pot fi rezolvate doar de PMB

Primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, consideră că problemele de trafic din Capitală nu pot fi rezolvate doar de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), pentru că aceasta nu are în subordine, spre exemplu, Centura sau metroul.

„Problemele de trafic din Capitală nu pot fi rezolvate doar de Primărie, pentru că Primăria nu are în subordine, spre exemplu, centura ocolitoare a Capitalei sau metroul. Toate acestea sunt în subordinea CNAIR, Ministerul Transporturilor. Toate aceste măsuri sunt în Planul Integrat de Calitate a Aerului. (…) Dacă domnul ministru (al Mediului – n.r.) de patru zile toacă la fiecare post de televiziune că Firea e vinovată pentru poluarea din Capitală, sunt lucruri incorecte şi consider că e o bătălie politică pentru Primăria Capitalei începută prematur şi pe teme care nu îmi pot fi mie imputabile”, a spus Firea la un post TV.

Ea a menţionat că procedura de infringement a fost demarată din 2007. „România este sub supravegherea Comisiei Europene din 2007 – 2008 şi toţi anii care au urmat până în zilele noastre. În cazul în care se va da Românei o sancţiune pentru oraşele care au cea mai mare poluare, dintre care Bucureştiul e pe locul patru, perioada afectată e 2010-2014, când eu nu eram primar general. (…) Domnul ministru este în stare să spună, pentru că a lăsat deja să se înţeleagă faptul că va veni Comisia Europeană şi ne va taxa pentru activitatea mea din ultimii trei ani”, a afirmat Firea.

Primarul general a spus că a făcut publice grafice de la agenţii de protecţia mediului pentru a arăta că ceea ce spune ministrul Mediului este „nu doar exagerat, ci induce stare de panică” în rândul populaţiei, spunând că respirăm în Bucureşti „otravă”.

„Agenţiile de mediu din Bucureşti şi din celelalte judeţe tot în subordinea Ministerului Mediului sunt şi deci nu au cum să facă un parti-pris vreunei primării sau vreunui primar şi există informaţii pe toţi anii trecuţi şi pe lunile anterioare care arată foarte clar că şi în Bucureşti, şi în Iaşi, şi în Braşov, şi în Cluj, şi în Satu-Mare, şi în Sighişoara, şi în Sibiu şi alte municipii şi chiar unele oraşe care au zone industriale sunt în anumite intervale de timp depăşiri ale normelor de poluare, dar nu toată ziua, nu permanent. Iar măsuri s-au luat”, a declarat Firea.

Leave a Comment