Share
CES 2020: UAM, PBV și Hub, trei concepte care arată viziunea Hyundai în privința viitorului

CES 2020: UAM, PBV și Hub, trei concepte care arată viziunea Hyundai în privința viitorului

Coreenii de la Hyundai au prezentat la ediția din acest an a Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas trei idei care reflectă viziunea companiei asupra viitorului mobilității urbane.

Așa cum am menționat în articolele anterioare despre CES, ediția din acest an a evenimentului este plină de noutăți prezentate de companii care, în teorie, nu ar avea ce căuta la un salon dedicat produselor electronice de consum. Ei bine, un exemplu în acest sens este compania Hyundai, parte a grupului Hyundai – Kia, care a prezentat trei idei care reflectă viziunea proprie asupra viitorului mobilității urbane.

Primul dintre acestea, UAM (Urban Air Mobility), este o soluție de mobilitate inovatoare, care ar trebui să contribuie la descongestionarea traficului.

Mega-urbanizarea, care are loc la nivel mondial, a condus la reducerea eficienței transferului rezidenților urbani și la creșterea costurilor cu logistică transportului. UAM asigură călătorii cu vehicule aeriene personale, care permit decolarea și aterizarea pe verticală , în regim electric (eVTOL). Una dintre componentele principale ale UAM este conceptul PAV, un vehicul cu patru rotoare care asigură transportul aerian în condiții de maximă siguranță . În plus , pentru situații de urgență , vehiculul este echipat cu o parașută . PAV se remarcă prin nivelul redus de zgomot. Conceptul PAV este expus la CES, la scară reală.

Al doilea aconcept poartă numele PBV (Purpose Built Vehicle) și este o soluție ecologică de mobilitate terestră care asigura spații și servicii personalizate pentru pasageri. PBV este ușor de personalizat prin dezasamblarea părților superioară și inferioară și reglarea lungimii între 4 și 6 metri. Prin asamblarea pieselor modulare, PBV se poate transforma dintr-un mijloc de transport urban într-un restaurant, o cafenea, un hotel, o clinică sau o farmacie. Grație Inteligenței Artificiale (AI), modulul poate identifica traseele optime și spațiile de încărcare în timpul deplasării.

Hub este un spațiu nou de mobilitate, care conectează UAM și PBV. Acesta este un spațiu prevăzut cu un heliport care conectează mobilitatea aeriană (UAM) cu cea terestră (PBV). În funcție de modul de conectare al PBV-urilor, Hub-ul poate fi transformat într -un număr infinit de spații noi. De exemplu, poate fi configurat într -un complex cultural, prin cumularea de PBV- uri cu rol de săli de concerte, cinematografe și muzee. De asemenea, poate lua și forma unui complex medical. Conform Hyundai, scopul acestui concept este acela de a îmbunătăți accesibilitatea mobilității inteligente prin amplasarea de Hub-uri în orașele viitorului. UAM și PBV vor fi conectate la Hub, pentru a forma un ecosistem de mobilitate.

Citește și:

Hyundai CES 2020
Hyundai CES 2020

Leave a Comment