Share
Bucureștiul se pregătește pentru prima ninsoare

Bucureștiul se pregătește pentru prima ninsoare

Începând din dimineaţa zilei de duminică la București sunt așteptate temperaturi scăzute și precipitații sub formă de ninsoare, lapoviţă şi ploaie. PMB susține că autoritățile sunt pregătite pentru a curăța carosabilul.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a anunțat astăzi că prognoza de specialitate arată că în intervalul 4 ianuarie, ora 17:00 – 6 ianuarie, ora 8:00, cerul va fi mai mult noros, iar începând cu dimineaţa zilei de duminică, 5 ianuarie, se vor semnala precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare, lapoviţă şi trecător ploaie.

Vor fi condiţii de producere a poleiului, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu viteze la rafală de cel mult 25 – 30 km/h. Valorile termice se vor apropia de normalul perioadei. Astfel, de la o minimă de cel mult zero grade se va ajunge la o temperatură maximă de 3 – 4 grade Celsius.

Conform weather.com, începând cu ora 4.00 a zilei de duminică vor apărea precipitații sub formă de lapoviță, pentru ca, în jurul orei 8.00, să înceapă scurte reprize de ninsoare în averse urmate de ploaie.

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de luni, 6 ianuarie, între orele 8:00 – 22:00, vântul se va intensifica şi va atinge viteze la rafală, în general, de 45 – 55 km/h, amplificând senzaţia de rece. Cerul va deveni variabil, iar temperatura va creşte de la -3 grade, dimineaţa, spre valori în jurul a 3 grade în cursul după-amiezii.

Primăria a pregătit utilajele de deszăpezire

Primăria Municipiului București (PMB) a informat astăzi este pregătită pentru eventualele precipitații cu 358 de operatori cu 310 utilaje care vor împrăştia material antiderapant şi vor curăţa zăpada.

La nivelul celor şase sectoare sunt disponibile, în total, 21.667 de tone de material antiderapant.

Potrivit PMB, în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, parcul de utilaje va fi suplimentat.

În caz de ninsoare, echipele vor interveni cu prioritate pe arterele principale, cele cu trafic RATB, cu obiective sociale şi instituţii publice, pe pante, rampe şi poduri, după care se continuă pe toate străzile din oraş.

Având în vederea atenționarea meteorologică, polițiștii le recomandă șoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condițiilor unui carosabil umed, alunecos sau acoperit cu zăpadă, să folosească sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, să păstreze o distanţă suficient de mare între autovehicule pentru a putea opri în siguranţă dacă situația o impune, să utilizeze cu precădere frâna de motor pentru reducerea vitezei, evitând bruscarea comenzilor autovehiculului.

Echipele DGASMB realizează acţiuni de depistare a persoanelor fără adăpost, pe care le direcţionează către centrele sociale din Pallady şi Odessa din Calea Şerban Vodă. Echipele de intervenţie DGASMB distribuie pături pentru persoanele fără adăpost care refuză cazare în centre, precum şi băuturi calde (ceai şi supă). În acest sens, DGASMB are deschis continuu (24/24) un Serviciu de urgenţe sociale, telefon 021.9524, la care bucureştenii pot sesiza cazurile de persoane fără adăpost de pe raza municipiului Bucureşti.

Leave a Comment